Chokoladetrøffel med hokkaido

Chokoladetrøffel med hokkaido

Opskriften er udviklet til Grøn Madfestival 2022
2-3 timer
50-70 stk.
2-3 timer
50-70 stk.

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser:

  • 1 kg hokkaido græskar (1-2 græskarhoveder afhængig af størrelse)
  • 250 g mørk chokolade 70 % (hakket eller i knapper) 
  • 1/2 tsk salt
  • Evt. anden smagsgiver efter lyst og behov; fx vanilje, romessens, lakridspulver el. lign.
  • Mere chokolade til overtræk

SÅDAN GØR DU

Skræl græskarrene, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Fordel det i to portioner af ca. en fjerdedel og tre fjerdedele.

Bag den store portion i kvarter ved 220 grader i ca. 50 minutter. Skær den lille portion i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. 

Blend de to slags græskar til en homogen masse, mens det stadig er varmt.

Udnyt varmen og rør den mørke chokolade ind i græskarmassen til det er smeltet. Smag til med salt og eventuelt andre smagsgivere.

Fyld massen i sprøjtepose og sprøjt ud i halvkugle-silicone forme. Sæt på frost, til de er helt hårde. 

Derefter kan to halvdele trykkes sammen til en kugle og overtrækkes med smeltet chokolade. Til 15 trøfler smelt ca. 200 g mørk chokolade (70%).