Talks, workshops og smagninger
Grøn Madfestival 2023
Vi inviterer en række spændende profiler og madører forbi festivalen for at dele deres tanker, erfaringer og håndværk om alt fra honning til bælgfrugt-bolognese og kvinders vilkår i restaurationsbranchen.
Lyt, snak og smag dig gennem festivalen med en fantastisk samling af madentusiaster. Få overblik over, hvad du kan se frem til, på siden her. Programmet opdateres løbende.
Torsdag kan du opleve:
Fra jord til bord på skolen
Det bliver sværere og sværere at overskue, hvor vores mad egentlig kommer fra - og samtidig bliver det vigtigere, at vi køber varer, der er produceret med respekt for naturen og den verden, vi lever i.
Skolens direktør, Anne-Birgitte Agger, taler med råvareleverandører om sæsoner og bæredygtighed, og med medarbejdere om ændringerne i maden på skolen.
Fermentering og smagssensorik: Mange veje til velsmag
Hvordan tager vores mund egentlig imod smag, og hvad afgør, om vi synes noget smager godt? Lær om de fem grundsmage, hvordan du balancerer dem i din madlavning, og hvordan fermentering kan trylle helt nye smage frem i dine råvarer.
Inspiration til brug af bælgfrugter
Her kan du opleve mangfoldigheden af bælgfrugter: ærter, linser og bønner. Vi demonstrer enkelte anvendelsesmuligheder, og i vores små smagsprøver vil der være fokus på flere af de sensoriske succes faktorer, der gør bælgfrugterne inspirerende at arbejde med og er med til at udfordre fagligheden.
Fremtidens maddrømme
Der hakkes og snakkes om maddrømme. Vejen, udfordringer og goder, samt hvad du skal være ekstra opmærksom på som ung på vej ind i branchen. Den unge madnørd Alvin får gode råd fra Umut.
Smørrebrødsworkshop med rundvisning i haven
Tag med skolens gartner på tur rundt i vores blomstrende skolehave og høst urter og grønt, som du efterfølgende kan bruge til at samle det lækreste grønne stykke smørrebrød, der med garanti kan give de kødfulde klassikere kamp til stregen.
Økologisk cook-along med Cardenau, Krebs og Sakarya
Tre af maddanmarks store skikkelser mødes for at sætte fokus på økologien og deres kærlighed (og vidt forskellige indgangsvinkler) til det grønne køkken. Sammen går de på jagt i vores store grønne madmarked og forvandler skønne lokale varer til et herligt økologisk måltid.
Grøn bolo: Lær at lave verdens bedste kødfri kødsovs
Spaghetti bolognese er noget nær en dansk nationalret - men vidste du, at du kan trylle en fantastisk bolo fuld af velsmag og dybde frem helt uden pakken med hakket oksekød? Vi står klar til at lære dig hvordan.
Det koster 45 kroner at deltage - klik på plusset for link til køb af billet.
Honningsmagning med Bybi
Bybi vil kultivere et regenerativt system, hvor bier, blomster og mennesker trives sammen - og resultatet er fantastisk honning fuld af variation og kompleksitet. Smag den og bliv klogere på, hvorfor der kan være så stor forskel fra et glas honning til et andet afhængig af årstid, lokal flora og et væld af andre faktorer.
Onsdag kunne du opleve:
Kvindekok anno 2023
Hvordan er det at være kvindelig kok i 2023? Fire unge kvinder (1 nyuddannet og tre elever) fortæller om deres kokkeliv og drømme. Skolens direktør Anne-Birgitte Agger interviewer.
Den spiselige have
Mød skolens gartner og få en rundvisning i vores spiselige have. Haven bruges både i skolens undervisning som et grønt klasselokale og i vores restauranter. Hør om de forskellige afgrøder, smag på spiselige blomster og få stillet din nysgerrighed.
Fermentering og smagssensorik: Mange veje til velsmag
Hvordan tager vores mund egentlig imod smag, og hvad afgør, om vi synes noget smager godt? Lær om de fem grundsmage, hvordan du balancerer dem i din madlavning, og hvordan fermentering kan trylle helt nye smage frem i dine råvarer.
Lær at lave lækre grønne pizzaer
Hvorfor er det altid den samme småkedelige vegetarpizza, man finder på pizzeriaernes menukort? Vi varmer op i pizzaovnen og disker op med grøn inspiration og smagsprøver på de lækreste pizzaer med årstidens grønne sager i fokus.
Danske bælgfrugter - hvor blev de af?
Linser for Livet arbejder for at genoplive de danske bælgfrugter, der er forsvundet fra de danske marker og middagsborde. Hvordan får vi dem tilbage, hvordan tilbereder vi dem - og hvorfor er det overhovedet nødvendigt?
Guidet ølsmagning og snacks
Oplev øllets mangfoldige verden, når du smager på udvalgte øl fra lokale producenter med kyndig vejledning fra underviser på Hotel- og Restaurantskolens øl-sommelieruddannelse, Kellner. Der vil også være snacks og kloge ord om pairing af øl og mad. Det koster 75 kr. at deltage - klik på plusset for at købe billet.
Kan vi spise os til et bedre klima?
Hvad betyder maden for menneskers påvirkning af klimaet? Hvor meget kan vi ændre ved at spise anderledes? Og hvem skal egentlig tage lead på en udvikling mod en mindre klimabelastende menu? Er det landmanden, forbrugeren eller restauratøren? Det spørger vi Horesta, Forbrugerrådet, Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening om.
Rejsen til stjernestøv
Elisabeth Madsen var som commis med til at vinde guld ved kokkeverdensmesterskaberne Bocuse d’Or. Du kan med andre ord lære fra en af de bedste, når hun står klar til at fortælle om sin rejse til toppen, samt valget af en erhvervsuddannelsen og hvilke oplevelser det har givet med sig.