Køkkenchef podcast Hotel- og Restaurantskolen

Podcast Køkkenchef

Køkkenchef er Hotel- og Restaurantskolens podcast om de unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene

Køkkenchef er Hotel- og Restaurantskolens podcast om de unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene.

Kvinder har været kokke altid. Men det er Søren, Erwin, Bo, Rasmus og René, vi læser om i gastro-magasinerne. Dem, tv-journalisterne følger til konkurrencer fra Bornholm til Bocuse. Som modtager franske stjerner - og bliver hyldet som mestre. Men som også viser hårde sider af kokkelivet med stress, stoffer og blodpropper.

Kvinderne har vi ikke hørt meget til. Men det ændrer sig nu. En ny generation af kvinder markerer sig i debatten med skarpe holdninger til arbejdsmiljø, visioner for en grøn revolution og en usnobbet tilgang til gastronomien.

#1 Køkkenchef - Emilie Qvist Kjærgaard

I denne episode møder vi 26-årige Emilie Qvist Kjærgaard, der netop har åbnet en fiskerestaurant på havnen i Hanstholm. Emilie er elev på Hotel- og Restaurantskolen og vi følger hende og makkeren Emma i de sidste forberedelser frem mod åbningen af Medvind. Med stærke holdninger til arbejdsmiljø og bæredygtig gastronomi og en passion for madhåndværket, repræsenterer Emilie en ny generation af unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene.

I portrættet af Emilie, hører vi om, hvordan hun udelukkende bruger fisk fra Hanstholm fiskeauktion og råvarer fra lokale leverandører. Emilie er opvokset på Livø med sine forældre, der er økologiske landmænd, og det er herfra hun har sin madinteresse og skarpe holdning til gastronomien.

Med Medvind ønsker hun og Emma at inspirere holmboerne og resten af Danmark til at spise mere lokalt og sæsonbetonet, og på havnen er de ellevilde med det nye koncept.

#2 Køkkenchef - Kamilla Seider Trebbien

I denne episode møder vi Kamilla Seidler Trebbien, der er restaurantchef på Restaurant Lola på Christianshavn. Vi går en tur på brostenene langs kanalerne og bliver klogere på, hvordan Kamilla Seidler ser på restaurationsbranchen, og hvorfor hun har valgt at starte en restaurant som Lola og konceptet omkring. En af tankerne bag Lola er, at Kamilla og co. vil bidrage til en øget ligestilling i hotel- og restaurantionsbranchen ved at sætte fokus på arbejdsmiljø, social ansvarlighed og bæredygtighed. 

Udover restauranten i Lille Mølle på Christianshavns Vold, driver Kamilla og hendes to partnere Mette Strarup og Rune Toft også madboden Lola Impact på Broens Gadekøkken. Vi starter vores gåtur her og møder også Valdemar, der arbejder i madboden, som fortæller om, hvordan team Lola har hjulpet ham på rette spor i tilværelsen.

"Køkkenchef" er Hotel- og Restaurantskolens egen podcast - tak fordi du lytter med.

Her finder du Hotel- og Restaurantskolens andre podcasts.

Lyt til alle vores lækre podcasts

Hotel- og Restaurantskolen har lavet en række podcasts om alt fra smagssensorik og grøn køkkenomstilling til tjenerfaget og livet som kvinde i restaurantbranchen. Du finder dem alle sammen her.