100 år med gastronomi og værtskab

Nordeuropas største skole for gastronomi og værtskab fylder 100 år

Det bliver fejret den 14. oktober, når skolen byen inviterer indenfor til spændende, lærerige og velsmagende begivenheder på Kulturnatten. Her kan gæster komme med på 100 års tidsrejse gennem historien og smage, spise, høre, se og røre ved det seneste århundredes tendenser inden for madkultur, gastronomi og turisme.

15. november markerer skolen også jubilæet under sin årlige medaljefest, hvor både nuværende og tidligere elever, medarbejdere og samarbejdspartnere samles til historiske oplæg og store smagsoplevelser - alle med udgangspunkt i skolens plads i dansk gastronomi og turisme gennem 100 år.

Kulturnatten - smag på 100 år med gastronomi og værtskab

Fredag den 14. oktober 2022 fejrer vi vores 100 års jubilæum med stil, når vi åbner skolen for hele byen til Kulturnatten.

Hotel- og Restaurantskolen er altid en fed oplevelse på Kulturnatten, men i år skruer vi mere op end nogensinde før! Kom med på en rejse 100 år tilbage i tiden, når vi byder indenfor til en lang række spændende workshops, smagninger, middage og andre store smagsoplevelser.

Dyk ned i fredagsslikkets historie og fermenteringens fascinerende vej fra nødvendighed til gastrotrend; bliv klogere på, hvordan verden egentlig ser Danmark som turistdestination; tag til landskamp i skandinavisk øl, eller spis dig igennem 5 retters gourmetmiddag med et unikt indblik i 100 års dansk madhistorie.

Udenfor popper et historisk streetfood marked op med boder, hvor man kan spise sig igennem kreative fortolkninger af 100 års gademadshistorie fra 1920 og helt frem til i dag.

Se hele programmet for Kulturnatten

Elev fra Hotel- og Restaurantskolen får medalje.

Medaljefest og festkonference

Vi markerer også jubilæet under den årlige medaljefest, hvor vi uddeler medaljer og legater til nyudlærte, der har gjort det ekstra godt til deres svendeprøver.

Medaljefesten smelter i 2022 sammen med en kombineret festkonference, hvor vi inviterer tidligere medarbejdere og samarbejdspartnere til fejring med historiske oplæg og store smagsoplevelser. 

Fest og konference foregår den 15. november. Mere info følger, når vi kommer tættere på.

Tidslinje: Kom med på en historisk rejse fra 1922 til i dag

I år er det 100 år siden, at Hotel- og Restaurantskolen for første gang slog dørene op til, hvad der i dag er Nordeuropas største skole for gastronomi og værtskab. Vi tager dig med på 100 års tidsrejse gennem historien, hvor du kan få det store overblik over skolens plads i et helt århundredes madkultur, gastronomi og turisme.

Rejs med her

Startskuddet: fejring på medarbejderdagen

Fejringen begyndte med vores årlige medarbejderdag i august. Vi mødtes på Arbejdermuseet, hvor vi både skal smage, samtale og dykke ned i de gode historier vores skole bærer på.  

Vi lod historiker og journalist Dorthe Chakravarty tage os med ned i skolens historie. Undervejs var der musik og smørrebrød, og til sidst idéudviklede vi sammen på Kulturnatten, så vi kan skabe historiske og interessante oplevelser, når skolen åbner dørene den 14. oktober.