Preparation of Sausages at Copenhagen Hospitality College.

Charcuteri master kursus

Et kursus med fokus på håndværk

charcuteri master kursus

Nu har du muligheden for at dygtiggøre dig inden for håndværket Charcuteri. Charcuteri er en fælles betegnelse for forarbejdning af kød til pålæg ved modning, saltning, røgning og marinering. På masterkurset i charcuteri bliver du klædt på med både en teoretisk og praktisk forståelse for de processer og teknikker, der ligger til grund for håndværket bag charucteri. Kurset er baseret på ’nose to tail’-konceptet, hvor vi arbejder med hele dyr og anvender alle udskæringer.  Der vil være et dybdegående fokus på fødevaresikkerhed- og kvalitet samt hygiejne.

Kurset henvender sig til både fagpersoner fra branchen, men også passionerede privatpersoner, der ønsker at lære mere og dygtiggøre sig inden for charcuteri.

På Hotel- og restaurantskolen lægger vi stor vægt på kvaliteten og bæredygtigheden af råvarerne samt håndteringen af madspild. Derfor vil vi kun arbejde med råvarer af høj kvalitet, hvor bæredygtighed og transparens fra jord til bord er i fokus.

Kurset strækker sig over otte lektioner fordelt på 4 måneder, og de vil primært foregå mandag og tirsdag fra kl. 9.00 – 15.00. Det er slagter, Michael Museth fra Folkets Madhus, der underviser på kurset.

Kom i gang

Startdato
01-01-0001
Slutdato
01-01-0001
Varighed
8 dage
Pris
8730-14550 kr. + moms

Det lærer du mere om


  • pH-målinger og vandaktivitet samt fødevarehygiejne og sikkerhed

  • Opskæring af en halv gris samt hvilke anvendelsesmuligheder der er i alle udskæringer

  • At arbejde med danske og udenlandske charcuteritraditioner fra naturlig gæring til starterkultur samt modning, saltning, røgning og marinering

  • Hvad der skal til for at begynde egen charcuteriproduktion

  • En økologisk kødproduktion og dens rolle i et bæredygtigt fødevaresystem – besøg på et landbrug

Yderligere informationer

Vigtige informationer

Deadline for tilmelding: 31. august 2022

Kursusstart: 19. september 2022

Kurset slutter: 6. december 2022

Praktiske informationer og regler

Alle lektioner vil foregå på engelsk, men der vil være undervisningsmateriale både på dansk og engelsk

Alle kursister får udleveret undervisningsmateriale og det nødvendige udstyr for at deltage i kurset

Sted

Kurset foregår på Folkets Madhus, Raffinaderivej 20E, 2300 København S

Generelle regler 

Hvis man deltager i alle lektioner, vil man afslutningsvis modtage et deltagerbevis.

Hvis man på forhånd ved, at der er lektioner, hvor man er forhindret i at deltage, skal man give besked til kontaktpersonen fra Hotel- og Restaurantskolen. Se under kontakt nederst på siden. 

Depositum

For at være sikker på at få en plads på kurset, skal du betale et depositum på 2.500 kr.

Du får dit depositum tilbage, hvis du annullerer din tilmelding en måned, inden kurset starter. Din tilmelding er først gyldig, når du har indbetalt depositummet.

Når du har udfyldt tilmeldingen, sender vi dig en regning på de 2.500 kr. 

Pris og betaling

14.550 kr. + moms

Vi tilbyder 40 % rabat til forhenværende elever på Hotel- og Restaurantskolen - 8730 kr. + moms for

Betalingen kan blive delt i to eller fire betalinger. Kontakt Connie Lyholmer på mail chl@hrs.dk for mere information om betaling og tilmelding.

Tilskud

Kompetencefonde

Virksomheder har mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde. Det er virksomheden, der søger om tilskuddet.

Tilskuddet, der gives, er pr. 1. maj 2010 på 140 kr. i timen og gives som løntilskud.

Der kan både søges om tilskud til afholdte kurser og reserveres midler til planlagte kurser. Reservationen kan ske op til tre måneder før.

Reservationen skal bekræftes senest 14 dage efter slutdato. Der søges for hvert enkelt niveau, hvor der angives start- og slutdato.

Lektioner og program for kurset

Underviser på kurset

På kurset bliver du undervist af Michael Museth fra Folkets Madhus. Michael er iværksætter, og han har mange års erfaring både som slagter og kok. Måske du genkender ham fra programmerne, Go’ morgen Danmark, hvor han ofte medvirker som kok.  I 2013 stiftede han Folkets Madhus. Et madhus, hvor der arbejdes på at få den sunde fornuft tilbage i køkkenet, med fokus på ærlige danske råvarer, de gamle traditioner for håndværk og på den gode madkultur.   I 2016 lancerede Michael ’Bucthers Manifesto’, som er et international netværk af slagtere, der har til formål at bevare de traditionelle håndværksteknikker inden for slagterfaget og give dem videre til de næste generationer. Det er et netværk, hvor der udveksles erfaringer, metoder og læring på tværs af internationale og kulturelle grænser, højne faglige standarter og til at fremme offentlighedens bevidsthed gennem godt håndværk og kvalitetsprodukter.    

Michael Museth underviser på Hotel- og Restaurantskolen. Her er han ved at lave charcuteri.

Tilmelding til Charcuteri

Personlige oplysninger
Adresse
Kontaktinfo
Hvem betaler
Hvordan betales der?
Det er modtaget

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.