Hotel- og Restaurantskolen har sin egen byhave midt i Valby.

Den økologiske byhave

Hotel- og Restaurantskolen har sin egen fantastiske byhave, som drives som et økologisk landbrug

Vores økologiske byhave udvikler sig konstant med nye sorter. Vores have bruges i undervisning, og der er stort fokus på diversitet og økologi.

Respekt for ressourcer fra jord til bord

Det er vigtigt for os, at eleverne kommer ud og får fingrene i mulden og lærer de forskellige grøntsager, urter og frugter at kende. Måske giver honningbierne endda en gratis smagsprøve på deres honning.

Med andre ord er det et grønt læringsrum, hvor eleverne får en praktisk mulighed for at lære om økologi, bæredygtighed og lokale råvarer. Og hvis det danske vejr er i godt humør, kan byhaven bruges som et udendørs klasseværelse!

Hvordan smager 200 sorter?

– Godt! Byhaven har siden 2015 haft vokseværk og har nu over 200 forskellige sorter - både nye spændende grøntsager og gamle danske sorter. Der er masser af forskellige salater, spinat, løg, asparges, ærter, svampe, krydderurter og meget mere.

Derudover er der kommet drivhus, hvor grøntsager der foretrækker sydlandsk varme, kan dyrkes. Det er for eksempel tomater og chilier. 

 

Storbyens udfordringer

Det er praktisk, at Hotel- og Restaurantskolen ligger centralt placeret i storbyen. Men det betyder til gengæld, at byhaven skal forholde sig til forurening og dens effekt på jorden. Al jord er derfor blevet udskiftet med jord ude fra landet. 

Og så er der en gartner til rådighed, der kan svare på alverdens spørgsmål. For eksempel hvorfor vi gør, som vi gør? Hvordan tilføres organisk materiale? Hvordan foregår sædskifte? Hvordan undgår man at vende jorden ved blot at løsne den? Alt i alt om hvordan vi får gode sunde råvarer fra jord til bord.

Økologi, undervisning og sanselighed

Byhaven bliver løbende udviklet, og det er nu helt økologisk. Undervisningen og pædagogiske metoder bliver tilpasset, så havens rivende udvikling bliver inddraget i den praktiske del af undervisningen.

Byhaven altså både en sanselig og praktisk del af Hotel- og Restaurantskolen!

Liv Storm Heuckendorff
Gartner

Liv Storm Heuckendorff