Hotel- og Restaurantskolens indgang da den lå i Indre By.

Vores historie

Skolens historie startede på et usædvanligt sted og har siden været i konstant udvikling

Det startede på et skib

Før 1908 var der ikke noget, der hed kokke- eller tjeneruddannelse. Man startede som opvasker eller afrydder og arbejdede sig op gennem forskellige funktioner, til man fik titlen kok eller tjener.

Men omkring 1920 slog nogle restauratører sig sammen og tilbød aftenundervisning i forskellige fag. Undervisningen foregik på en skonnert ved navn Constance.


Constance sejler her ved den grønlandske kyst, inden det senere blev brugt til undervisning i København.

Efterhånden blev undervisningen mere omfattende, og i 1922 godkendte Undervisningsministeriet, at kokke- og tjenerfaget blev håndværksuddannelser med lærlingestatus. Skolen fik navnet Restaurantindustriens Lærlingeskole.

Der blev hurtigt mangel på plads ombord på skonnerten, og skolen flyttede i 1922 ud på Teknologisk Institut i København og senere, i 1966, til Kongedybet på Amager.

 

Hotel- og Restaurantskolen da den lå i Kødbyen.

Flytning og navneændring

I 1980 flyttede skolen til Kødbyen, som er Københavns centrum for handel med kød og dagligvarer.

Samtidig ændredes navnet på skolen til det nuværende Hotel- og Restaurantskolen. I løbet af 1990´erne voksede skolen kolossalt meget, således at vi ved årtusindeskiftet havde ca. 20.000 kvadratmeter til rådighed.

Ny placering i Indre By

I januar 2004 købte skolen nyt hovedsæde i Niels Hemmingsens Gade 24 ved Gråbrødre Torv i hjertet af København.

Dermed rådede skolen nu over mere end 25.000 kvadratmeter med omkring 20 fuldt udstyrede køkkener, 7 restauranter og cafeer, flere internetcafeer, biblioteker, teorilokaler, auditorier og kontorer.

Hotel- og Restaurantskolen da den lå på Niels Hemmingsens Gade.

Alle aktiviteter samlet

Et stort ønske om at samle alle skolens aktiviteter under ét tag blev endelig til virkelighed i august 2010, hvor Hotel- og Restaurantskolen flyttede til de nuværende lokaliteter i Allers gamle bygninger på Vigerslev Allé 18 i Valby.

Her er der sidenhen blevet plads til at udvide med 10. klasser og endnu flere kurser.


Skolens nuværende placering på Vigerslev Allé 18 i Valby.

Af faciliteter er der desuden blevet plads til at skolen har fået sit eget fitnessrum, en ny køkken- og urtehave, en bistro og den store, rå festsal, 'Papirfabrikken', hvor mange festlige og faglige begivenheder allerede har fundet sted gennem årene.

Nordeuropas største

Hotel- og Restaurantskolen har i dag mere end 6.000 elever og kursister tilmeldt årligt. Det betyder, at der dagligt færdes ca. 850 elever på skolen.

Skolen har en medarbejderstab på 140 personer fordelt  på lærere og teknisk/administrativt personale.

Hotel- og Restaurantskolen er Nordeuropas største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme.