Forløb for studenter
Brænder du for at lære et håndværk, tjene penge og komme ud at se verden? Så start på en af vores uddannelser tilrettelagt for dig.
Har du en studentereksamen (stx, htx, hhx eller hf) kan du starte på vores kortere og særligt tilrettelagte studenterforløb.
Du kan også altid vælge at starte helt almindeligt på vores erhvervsuddannelser.
En erhvervsuddannelse består af et kort grundforløb og et langt hovedforløb, hvor det sidste veksler mellem perioder på en læreplads og korte skoleophold.
Uanset om du begynder på de særlige grundforløb for studenter eller de almindelige grundforløb, får du SU, mens du går på grundforløbet.
Når du får en læreplads, får du elevløn på mellem 13.000 og 21.000 kr. om måneden - også når du går her på skolen.
Forløb for studenter
Om uddannelsen
På vores uddannelser er der studiestart 7. august. Nogle uddannelser - receptionist og kok - har også opstart i hhv. september og oktober – se datoer på de enkelte uddannelsessider og på optagelse.dk
Optagelse
Du søger ind på uddannelsen på optagelse.dk.
Se vores video-guide til, hvordan du søger om optagelse eller kontakt vores studievejledere på studievejledning@hrs.dk, hvis du støder på problemer med ansøgningen.
Adgangskrav
På vores intensive grundforløb for studenter skal du have en studentereksamen (stx, htx, hhx eller hf).
Alternativt kan du søge ind, hvis du har bestået forskellige gymnasiefag på C-niveau. Se mere under de enkelte forløb.
Varighed
En erhvervsuddannelse består af praktisk og teoretisk undervisning på skolen og en række lærepladsforløb. Som student kan du springe over grundforløb 1 og starte enten på vores almindelige grundforløb 2 eller vælge et af de forkortede grundforløb for studenter.
Når du er færdig med grundforløbet, skal du have en læreplads med en virksomhed - i Danmark eller udlandet. Du får hjælp til at finde læreplads i vores Lærepladscenter.
Når du har færdiggjort grundforløbet og har fundet din læreplads, starter hovedforløbet. Det strækker sig over 3-4 lærepladsperioder og 2-3 skoleperioder, afhængigt af uddannelsen.
Vores uddannelser tager mellem 2 år og 8 måneder og 4 år, afhængigt af hvilken.
Ny mesterlære
Ny mesterlære er for dig, der vil ud og arbejde på en rigtig arbejdsplads hurtigst muligt. Hele dit første år består af praktisk arbejde på en læreplads. Det betyder til gengæld, at du springer grundforløbene på skolen over. For at starte på Ny mesterlære skal du have en Ny mesterlæreplads.
Læs om Ny mesterlære og skriv til Lærepladscenteret, hvis du har brug for hjælp.
Livet på skolen
Som elev på Hotel- og Restaurantskolen oplever du, hvor meget liv og gastronomi her er. I vores elevdrevne restaurant møder du hver dag kokke- og tjenerelever forberede og servere moderne gastronomi og drikke. Bager/konditor-eleverne opfinder smukke kagekreationer og sælger ud af deres kagekunst.
I skolens ferm lab lærer du at fremstille kimchi og kombucha. I byhaven dyrker vores gartner Liv (og måske dig?) økologiske krydderurter, grøntsager og bær, mens vores bybier producerer skolens egen honning.
I auditoriet møder du kendte gæstelærere fra branchen, der supplerer med indspark på de nyeste tendenser fra restauranter og hoteller.
Ugen slutter med en Herslev eller mocktail i fredagsbaren, hvor du møder elever fra de andre uddannelser.
Nyttig viden
Hverdagen på Hotel- og Restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen summer af liv. Vi er mange hundrede elever og medarbejdere på forskellige uddannelser.
Mad på skolen
Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.
- Restauranten, hvor kokkeelever forbereder menuen og tjenerelever serverer den.
- Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.
- Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt.
- Madboderne, hvor du kan smage mad, andre elever har fremstillet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage.
Røgfri skole
Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for elever, medarbejdere og andre, der har sin gang på skolen.
Det betyder, at du ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16, hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende udenfor dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.
Støtte til elever
Alle skal have en tryg tid på skolen, og vi hjælper vores elever på mange områder.
Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål, kan skrive til os på mail sps@hrs.dk
Elevråd
Hotel- og Restaurantskolen har et elevråd, der arbejder for elevernes interesserer og repræsenterer eleverne i skolens bestyrelse. Elevrådet arbejder på at styrke sammenhold og skabe et godt studiemiljø.
Læs mere om elevdemokrati
Praktisk info
Ungdomskort – rabat på transport
Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde – bor du for eksempel i København, kan du køre frit i hele Hovedstadsområdet. Læs mere og opret dit kort på: www.ungdomskort.dk
Hvis du har spørgsmål angående Ungdomskort, kan du kontakte elevadministrationen.
Skolehjem
Et skolehjem er et bofællesskab, du kan bo på, mens du går på en erhvervsskole, hvis du har mere end 5 kvarters transporttid med offentlig transport mellem dit hjem og Hotel- og Restaurantskolen.
Hvis det er relevant for dig, kan du kontakte elevadministrationen. Så kan de hjælpe dig med at booke en plads på skolehjemmet i Valby/Bispebjerg.
Uniform og omklædning
På flere af vores uddannelser skal du have undervisning i køkkener. Der skal du bære en uniform, der er godkendt til fødevareproduktion. Du kan låne en uniform ved at henvende dig til din kontaktlærer, eller du kan købe din egen hos fx Hejco, H.W. Larsen, ImageWear eller Lusini.
Vi har omklædningsrum for mænd og kvinder i kælderen samt kønsneutral omklædning på 6. sal (i enden nær tårn 5). Du lukker dig ind med dit studiekort.
Kontakt
Ring eller skriv til os
Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at tage fat i os.
Du kan ringe til 3386 2200 og blive omstillet til den afdeling, du gerne vil snakke med.
Du kan også skrive direkte til den afdeling, der kan hjælpe dig:
Studievejledning: studievejledning@hrs.dk
Elevadministration: elevadministrationen@hrs.dk
Lærepladscenter: lcenter@hrs.dk
Hvis du leder efter en specifik medarbejder, kan du på vores medarbejderside se, hvem der arbejder i de forskellige afdelinger.
SU og løn
På den første del af uddannelsen på skolen, grundforløbet, får du SU. Da SU på erhvervsuddannelser tæller som ungdomsuddannelser, vil de klip, du bruger på erhvervsuddannelser, ikke gå udover et eventuelt senere SU-klippekort til videregående uddannelser.
Hvis du har spørgsmål om SU, kan du kontakte elevadministrationen.
Elevløn
Når du kommer i lære, får du elevløn. Den begynder på 12.995 (marts 22) og stiger til 18.263 kr.
Hvis du er over 25 år kan du få voksenelevløn, som slutter på 21.527 kr.
Smag på vores uddannelser
Vi er en skole med et væld af uddannelser. De skal duftes, mærkes, ses, høres.
Kom forbi til vores infoevents, prøv at være her en almindelig skoledag som "Elev for en dag" eller deltag i vores intro- og brobygningsforløb.
Se hvordan du kan opleve Hotel- og Restaurantskolen og mærke efter om en uddannelse hos os, er det rigtige for dig.
Spørgsmål til studenterforløb? Kontakt os