I Ny mesterlære på Hotel- og Restaurantskolen i København arbejder du praktisk fra dag ét.

Ny mesterlære

Praktisk arbejde fra dag ét

Hvis du gerne vil direkte ud og arbejde og få erfaringer, er Ny mesterlære noget for dig.

Måske trænger du til forandring fra skolebænken og har brug for at bruge dine hænder. I Ny mesterlære arbejder du praktisk fra dag ét.

Om Ny mesterlære

Forløbet på Ny mesterlære

Du har ét år til at gennemføre grunduddannelsen med Ny mesterlære. Grunduddannelsen på Ny mesterlære tages i stedet for Grundforløbet på skolen.

I Ny mesterlære tilbringer du din tid på en arbejdsplads, hvor du lærer alt, hvad der er nødvendigt for, at du kan kvalificere dig til at fortsætte på hovedforløbet.

Vælger du Ny mesterlære, er du derudover berettiget til løn under hele forløbet.

Ny mesterlære grunduddannelse afsluttes med en praktisk prøve, der som udgangspunkt afholdes på Hotel- og Restaurantskolen og bedømmes med godkendt/ikke godkendt.

Når du har bestået Ny mesterlære-grunduddannelsen, har du adgang til hovedforløbene på skolen:

Sådan kommer du i gang

Der er følgende trin i Ny mesterlære:

  1. Du skal finde en Ny mesterlæreplads. Det vil sige en læreplads, hvor arbejdsgiver er interesseret i at ansætte dig i Ny mesterlære.
  2. Du og din Ny mesterlæreplads bliver kontaktet af skolen, der hjælper med at udfylde din uddannelsesplan og laver en såkaldt realkompetencevurdering.
  3. Når det første års praktiske oplæring er ved at være slut, bliver du indkaldt til en afsluttende prøve.
  4. Du kan derefter fortsætte på uddannelsens hovedforløb, der foregår på samme måde, og giver dig samme kompetencer, som for elever med skolens Grundforløb.

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte Hotel- og Restaurantskolens lærepladskonsulenter, hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme i gang med Ny mesterlære.


Skriv til Lærepladscenter, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Husk du altid kan holde øje med ledige praktikpladser på Hotel- og Restaurantskolens jobbørs. Arbejdsgivere, der søger elever, vil ofte gerne tage en snak med dig om mulighederne for Ny Mesterlære.

Emilie Qvist Kjærgaard mark

Jeg valgte Ny mesterlære, fordi jeg ikke kunne vente med at komme i gang, og fordi det er en fed måde at lære om faget på

Emilie

Tidligere elev, Ny mesterlære

Kira Gall Henriksen
Lærepladskonsulent

Kira Gall Henriksen

Er du klar til at tilmelde dig?

Du tilmelder dig via optagelse.dk ved at klikke på knappen neden for. I tvivl om hvordan du gør? Se vores videoguide til optagelse.dk.

Tilmeld dig

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du er sikker på at få invitationer til events og infodage, nyheder om aktiviteter på skolen og information om uddannelser. 

Tilmeld nyheder