Vin & værtskab
Skab magiske oplevelser for andre med mad, vin og værtskab i centrum - og rejs ud og oplev verden undervejs.
Vin & værtskab
Er du interesseret i vin, værtskab og events, og har du samtidig en indre rejselyst? Er du nysgerrig på at lære noget meningsfyldt på din uddannelse og komme på spændende udlandsrejser undervejs? Så er Vin & værtskab måske noget for dig.
Her lærer du at skabe uforglemmelige oplevelser for andre sammen med passionerede mennesker, der går op i vin og godt værtskab.
Undervejs rejser du også ud på egen hånd med alt betalt, hvor du får mulighed for at nørde med vinproduktion og lokale råvarer, mens du kommer helt tæt på nye kulturer.
På skolen kommer du til at arbejde med events og værtskab på højt niveau og med bl.a. bæredygtighed, nordisk gastronomi og storytelling i højsædet. Udover vin dykker du også ned i cocktail-kunsten, bliver skarp på at fortælle om råvarer og mad, lærer om eventkoordinering, og hvordan du kan skabe oplevelser og minder for folk, som de aldrig glemmer.
Grundforløbet varer i alt 20 uger inklusiv en studietur til Frankrig. Derudover skal du ud på to mindre praktikforløb.
Forløbet giver dig mulighed for at finde ud af, hvad du vil, og klæder dig på til efterfølgende at tage hovedforløbet på skolens nye tjeneruddannelse. I så fald skal du også finde en læreplads enten i Danmark, Norden eller resten af verden - og her hjælper vi dig selvfølgelig hele vejen til det helt rette sted for dig.
Specialiser dig i vin, events eller ledelse
Efter Vin & værtskab, kan du fortsætte på den nye og forbedrede tjeneruddannelse, hvor du kan vælge mellem tre specialer og fokusere på det, du brænder mest for.
Med speciale i vin nørder du i bund med hele vinens rejse fra druer på marken til færdigt produkt i flasken. Du lærer og træner også smag og sensorik, vinhistorie, og hvordan du formidler og vejleder folk i vinens spændende verden.
Med speciale i restaurantledelse bliver du skarp på, hvordan man driver en restaurant og sætter rammerne for fantastiske aftener med mad, drikke og godt værtskab i centrum. Her er tjenerhåndværket og den daglige organisering og drift af en restaurant i højsædet.
Med speciale i events lærer du at planlægge og afvikle events, både store og små. Her skal du tænke kreativt og udvikle nye idéer, der kan løfte begivenheder til nye højder og skabe den perfekte oplevelse for andre. Og så lærer du selvfølgelig at føre planerne ud i livet - fra den første spæde idé til den store dag.
Fremtidsmuligheder
Når du er færdig med din tjeneruddannelse på Hotel- og Restaurantskolen, er det kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad du kan arbejde med. Afhængig af det speciale, du har taget, vil du være solidt klædt på til at arbejde med mange forskellige ting.
Du kan fx arbejde med vin på restauranter (og evt. videreuddanne dig til sommelier), du kan arbejde som vinimportør eller skabe oplevelser for andre vinnørder gennem smagninger, undervisning og lignende. Du kan også arbejde som eventkoordinator, blive restaurantchef - eller måske starte eget sted eller virksomhed?
Du lærer nemlig også om iværksætteri, hvis du vil drive din passion som selvstændig.
Du har også mange forskellige muligheder for at læse videre. Du kan for eksempel videreuddanne dig til serviceøkonom, politibetjent og journalist. Se hvilke uddannelser du kan søge ind på på Adgangskortet
Livet på skolen
Her på skolen dyrker vi en fælles passion for mad og værtskab, og du får et stærkt fællesskab med dine holdkammerater og elever fra de andre uddannelser.
Vi har det sjovt i undervisningen, i fredagsbaren og til de mange workshops og arrangementer, der stables på benene efter skole - ofte med kendte gæstelærere, der giver indspark fra branchen. Du kan også melde dig ind i elevrådet og få indflydelse på fester og aktiviteter.
I vores elevrestaurant eksperimenteres der hver dag i køkkenet og køres skarp service på gulvet. Bager/konditor-elever skaber smukke kreationer side om side med vores smørrebrød/cater-elever, der kombinerer klassisk håndværk og ny innovation. Samtidig træner receptionisteleverne i vores lobby.
I byhaven dyrker vi økologiske krydderurter og grøntsager til undervisningen, og vores bybier producerer skolens egen honning.

Nyttig viden
Hverdagen på Hotel- og Restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen summer af liv. Vi er mange hundrede elever og medarbejdere på forskellige uddannelser. Vi dufter til hinandens mad, oplever smukke serveringer i vores restaurant og taler på tværs til fredagsbarer.
Mad på skolen
Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.
- Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere.
- Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.
- Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt.
- Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage.
Røgfri skole
Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for elever, medarbejdere og andre, der har sin gang på skolen.
Det betyder, at du ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16, hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende udenfor dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.
Støtte til elever
Alle skal have en tryg tid på skolen, og vi hjælper vores elever på mange områder.
Har du ADHD, ordblindhed eller autisme, kan vi tage hånd om det med en række hjælpemidler.
Har du behov for hjælp til at læse, skrive og forberede dig eksamen, kan du gøre brug af vores læsevejledning.
Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål, kan skrive til os på mail sps@hrs.dk
Elevråd
Hotel- og Restaurantskolen har et elevråd, der arbejder for elevernes interesserer og repræsenterer eleverne i skolens bestyrelse. Elevrådet arbejder på at styrke sammenhold og skabe et godt studiemiljø.
Elevrådet kan kontaktes gennem formandskabet, Marie Rasmussen, marierasmussen02@gmail.com og Mathias Martens, math93m7@edu.hrs.dk.
Få en mentor
Hotel- og Restaurantskolen har i samarbejde med kvindelige kokke i branchen samt netværket Freja (netværksgruppe for kvindelige aktører i madbranchen) etableret en mentorordning for kvindelige elever i hotel- og restaurantbranchen.
Har du brug for at tale med nogen og finde ud af, om en mentorordning er noget for dig – så kontakt Trine Hahnemann: th@hahnemannprojects.com
Praktisk info
SU
Det er muligt at få SU, når du er elev på skolen, hvis du opfylder de gældende krav. Du kan søge om SU på: www.su.dk
Hvis du har spørgsmål angående SU, kan du kontakte elevadministrationen.
Ungdomskort – rabat på transport
Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde – bor du for eksempel i København, kan du køre frit i hele Hovedstadsområdet. Læs mere og opret dit kort på: www.ungdomskort.dk
Hvis du har spørgsmål angående Ungdomskort, kan du kontakte elevadministrationen.
Skolehjem
Et skolehjem er et bofællesskab, du kan bo på, mens du går på en erhvervsskole, hvis du har mere end 5 kvarters transporttid med offentlig transport mellem dit hjem og Hotel- og Restaurantskolen.
Hvis det er relevant for dig, kan du kontakte elevadministrationen. Så kan de hjælpe dig med at booke en plads på skolehjemmet i Valby/Bispebjerg.
Uniform og omklædning
På flere af vores uddannelser skal du have undervisning i køkkener. Der skal du bære en uniform, der er godkendt til fødevareproduktion. Du kan låne en uniform ved at henvende dig til din kontaktlærer, eller du kan købe din egen hos fx Hejco, H.W. Larsen, ImageWear eller Lusini.
Vi har omklædningsrum for mænd og kvinder i kælderen samt kønsneutral omklædning på 6. sal (i enden nær tårn 5). Du lukker dig ind med dit studiekort.
Kontakt
Ring eller skriv til os
Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at tage fat i os.
Du kan ringe til 3386 2200 og blive omstillet til den afdeling, du gerne vil snakke med.
Du kan også skrive direkte til den afdeling, der kan hjælpe dig:
Studievejledning: studievejledning@hrs.dk
Elevadministration: elevadministrationen@hrs.dk
Praktikpladscenter: lcenter@hrs.dk
Hvis du leder efter en specifik medarbejder, kan du på vores medarbejderside se, hvem der arbejder i de forskellige afdelinger.

Vil du besøge os?
Vi inviterer altid gerne ind forbi skolen, så du kan opleve stemningen og mærke efter, om en uddannelse hos os er det rigtige for dig.
Du kan blive elev for en dag, hvor du deltager i undervisningen og oplever studiemiljøet. Du kan også komme forbi til vores infoevents, hvor du kan se vores værksteder, spisesteder, lobby og tale med elever og lærere. Eller du kan deltage i vores infomiddage, hvor du bogstaveligt talt kan smage på vores skoles uddannelser.
Interesseret i andre uddannelser?

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen Grøn Madhåndværker, så kontakt os