Der bliver arbejdet med store kødudskæringer på Hotel- og Restaurantskolen

Gourmet­slagter


Sætter du pris på kød af høj kvalitet, og vil du lære at få de bedste produkter ud af det?

Bliv gourmetslagter

Slagterfaget og samfundets syn på kød udvikler sig. Flere og flere vægter kød af høj kvalitet fra dyr, der har haft et godt liv. Det er her, gourmetslagteren kommer ind i billedet.


Som gourmetslagter arbejder du med råvarer af højeste kvalitet, og du har styr på de nyeste kødtrends, og hvilke tilberedninger forskellige udskæringer fungerer bedst med. 

På uddannelsen som gourmetslagter arbejder vi kun med økologisk kød fra dyr, der har haft en god opvækst, og du får erfaring i at lave og eksperimentere med charcuterivarer som alverdens pølser, postejer og spegede produkter. 

Udover det traditionelle håndværk får du rig mulighed for at udvikle din sans for gastronomien med kødet i centrum. Sous-vide, fermentering og molekylær gastronomi er blot nogle af de temaer, uddannelsen beskæftiger sig med. 

Når du er udlært gourmetslagter, har du en så stærk faglighed, at du kan tilbyde slagterier, delikatesseforretninger og catering-virksomheder noget helt særligt. En opdateret og dybdegående viden om kød, kvalitet og respekt for dyr i en del af branchen, hvor arbejdstider og familie sagtens kan hænge sammen.

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Om uddannelsen

På uddannelsen som gourmetslagter er der studiestart 17. januar og i august se datoer på optagelse.dk

Optagelse

På optagelse.dk kan du se datoer for, hvornår du kan starte på vores uddannelser.  

Vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller støder på problemer. Du kan ringe til 3386 2200 og blive viderestillet. Du kan også kontakte en af vores studievejledere på studievejledning@hrs.dk 

Du kan også se vores video-guide til, hvordan du søger om optagelse på G2.

Adgangskrav

Adgang fra 9. eller 10. klasse

Hvis du har færdiggjort 9. eller 10. klasse inden for det sidste år, starter du på grundforløb 1 (G1). 

Hvis det er mere end et år siden, starter du på grundforløb 2 (G2). 

Hvis du er over 25 år gammel, starter du på en erhvervsuddannelse for voksne (EUV).  

Adgangskrav til grundforløb 1 
For at starte på grundforløb 1, skal du:  

  • være vurderet uddannelsesparat  
  • bestå folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse  
  • have mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i dansk (skriftlig og mundtlig) ved folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse eller ved 10. klasseprøverne  
  • have mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i matematik enten ved folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse (skriftlig) eller ved 10. klaseprøverne (skriftlig og mundtlig)  
  • senest 1. marts sende din ansøgning via optagelse.dk 

Opfylder du ikke adgangskravene? 

Løbet er heldigvis ikke kørt. Du kan komme til optagelsesprøve og en samtale, hvor vi så kan vurdere, om du kan blive optaget. Tag fat i vores studievejledning, hvis du er i tvivl. 

Har du allerede en uddannelsesaftale? 

En uddannelsesaftale er en skriftlig kontrakt mellem elev og arbejdsgiver, der sikrer, at du som elev får den rette oplæring under dit lærepladskforløb. Hvis du fra start har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du muligvis adgangskravene til grundforløb 1 og grundforløb 2. Kontakt vores Lærepladscenter for mere information. 

Varighed og forløb

Gourmetslagter-uddannelsen tager mellem 2 år og 4 år afhængigt af din alder og baggrund. Grundforløbet tager du på Hotel- og Restaurantskolen, og hovedforløbet foregår på ZBC i Roskilde.

Uddannelsen består af praktisk og teoretisk undervisning på skolen og en række lærepladsforløb. 

Grundforløb 1 og Grundforløb 2 

Grundforløb 1 (G1)  
Hvis du starter på grundforløb 1, kan du vælge mellem to fagretninger: 

Gastronomi og værtskab: Du lærer det grundlæggende om ernæring, gastronomi og bæredygtighed. Du kommer til at udvikle dine egne opskrifter, og du kommer ud og besøger branchen med dit hold. 

Byhaver og gastronomi: Det er for dig, der især interesserer dig for det grønne køkken, dyrkning i haver, gartneri og landbrug og gerne vil vide mere om økologi, bæredygtighed og udendørs madlavning. 

Grundforløb 2 (G2) 
På grundforløb 2 begynder du som elev på uddannelsen som gourmetslagter, før du vælger specialet kok på hovedforløbet.

Hovedforløb 

Når du har færdiggjort grundforløb 2 på Hotel- og Restaurantskolen, tager du hovedforløbet på ZBC i Roskilde.

 

Fremtidsmuligheder

Når du er færdig med uddannelsen som gourmetslagter, er det kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad du kan arbejde med. Du kan arbejde i et slagteri, i en delikatessebutik, starte dit eget sted, tage til udlandet med dit svendebrev eller læse videre. 

Du kan for eksempel videreuddanne dig til procesteknolog eller serviceøkonom - se hvilke uddannelser du kan søge ind på på Adgangskortet

David Jonsson

Vi hjælper kunden med at spise mindre, men bedre kød. Man bliver superstolt, når man laver noget kompliceret, og det bare smager sindssygt godt.

David Jonsson

Gourmetslagter

Hvis du overvejer at starte på Hotel- og Restaurantskolen, kan du komme på besøg og opleve os

Vil du opleve os?

På Hotel- og Restaurantskolen lever maden, gastronomien og værtskabet både i vores undervisningslokaler, værksteder og spisesteder. Det skal du opleve, hvis du overvejer at starte på gourmetslagteruddannelsen.

Derfor inviterer vi dig gerne ind forbi skolen, så du kan opleve stemningen og mærke efter om en uddannelse hos os, er det rigtige for dig.  

Du kan blive elev for en dag, hvor du deltager i undervisningen og oplever studiemiljøet. Du kan også komme forbi til vores infoevents, hvor du kan se vores køkkener, spisesteder og tale med elever og lærere. Eller deltage i vores infomiddage, hvor du bogstaveligt smager på vores skoles uddannelser.

Oplev os

Nyttig viden

Hverdagen på Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen summer af liv. Vi er mange hundrede elever og medarbejdere på forskellige uddannelser. Vi dufter til hinandens mad, oplever smukke serveringer i vores restaurant og taler på tværs til fredagsbarer.  

Mad på skolen 

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder


Røgfri skole 

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for elever, medarbejdere og andre, der har sin gang på skolen. 

Det betyder, at du ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16, hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende udenfor dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus. 

Støtte til elever 

Alle skal have en tryg tid på skolen, og vi hjælper vores elever på mange områder.  

Har du ADHD, ordblindhed eller autisme, kan vi tage hånd om det med en række hjælpemidler. 

Har du behov for hjælp til at læse, skrive og forberede dig eksamen, kan du gøre brug af vores læsevejledning. 

Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål, kan du kan tage fat i læsevejleder og SPS-konsulent Lars-Bjørn Kristensen på telefon 2071 2896 eller på mail sps@hrs.dk 

Elevråd 

Hotel- og Restaurantskolen har et elevråd, der arbejder for elevernes interesserer og repræsenterer eleverne i skolens bestyrelse. Elevrådet arbejder på at styrke sammenhold og skabe et godt studiemiljø. 

Elevrådet kan kontaktes gennem formandskabet, Marie Rasmussen, marierasmussen02@gmail.com og Mathias Martens, math93m7@edu.hrs.dk. 

Få en mentor 

Hotel- og Restaurantskolen har i samarbejde med kvindelige kokke i branchen samt netværket Freja (netværksgruppe for kvindelige aktører i madbranchen) etableret en mentorordning for kvindelige elever i hotel- og restaurantbranchen. 

Har du brug for at tale med nogen og finde ud af, om en mentorordning er noget for dig – så kontakt Trine Hahnemann: th@hahnemannprojects.com 

Praktisk info

SU 

Det er muligt at få SU, når du er elev på skolen, hvis du opfylder de gældende krav. Du kan søge om SU på: www.su.dk  

Hvis du har spørgsmål angående SU, kan du kontakte elevadministrationen. 

Ungdomskort – rabat på transport 

Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde – bor du for eksempel i København, kan du køre frit i hele Hovedstadsområdet. Læs mere og opret dit kort på: www.ungdomskort.dk 

Hvis du har spørgsmål angående Ungdomskort, kan du kontakte elevadministrationen. 

Skolehjem 

Et skolehjem er et bofællesskab, du kan bo på, mens du går på en erhvervsskole, hvis du har mere end 5 kvarters transporttid med offentlig transport mellem dit hjem og Hotel- og Restaurantskolen. 

Hvis det er relevant for dig, kan du kontakte elevadministrationen. Så kan de hjælpe dig med at booke en plads på skolehjemmet i Valby/Bispebjerg.  

Uniform 

På flere af vores uddannelser skal du have undervisning i køkkener. Der skal alle bære en uniform, der er godkendt til fødevareproduktion. Du kan låne en uniform eller købe din egen. Læs mere om uniformer her.

Kontakt

Ring eller skriv til os 

Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at tage fat i os.  

Du kan ringe til 3386 2200 og blive omstillet til den afdeling, du gerne vil snakke med.  

Du kan også skrive direkte til den afdeling, der kan hjælpe dig: 

Studievejledning: studievejledning@hrs.dk 

Elevadministration: elevadministrationen@hrs.dk 

Praktikpladscenter: praktikcenter@hrs.dk 

Hvis du leder efter en specifik medarbejder, kan du på vores medarbejderside se, hvem der arbejder i de forskellige afdelinger.  

Sofie Wisborg

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, så kontakt os

Studievejleder Sofie

Er du klar til at tilmelde dig?

Du tilmelder dig via optagelse.dk ved at klikke på knappen neden for. I tvivl om hvordan du gør? Se vores videoguide til optagelse.dk.

Tilmeld dig

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet så du er sikker på at få invitationer til events og infodage, nyheder om aktiviteter på skolen og information om uddannelser. 

Tilmeld nyheder