Grundforløb 1
Det er en stor beslutning at vælge ungdomsuddannelse. Hvad interesserer du dig for? Hvad vil du uddanne dig til og arbejde med på sigt? Og ligeså vigtigt, hvilken skole får det bedste frem i dig?
Grundforløb 1 er et forløb på 20 uger, hvor du lærer om gastronomi, service, værtskab og bæredygtighed. Det er din start på en erhvervsuddannelse, hvis du kommer direkte fra folkeskolen eller er gået ud af folkeskolen for mindre end to år siden.
På grundforløbet bliver du klogere på, hvad der interesserer dig mest, og hvilken uddannelse du vil fortsætte på. Vores erfaring er, at det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas på skolen og får energi af at være her. For så falder resten som regel på plads. Det er slet ikke afgørende, at du ved hvad, du vil uddanne dig til. Det hjælper vi dig med at finde ud af hen ad vejen.
Efter du har færdiggjort Grundforløb 1, får du adgang til erhvervsuddannelser på Hotel- og Restaurantskolen og andre erhvervsskoler.
Du kan læse meget mere om Grundforløb 1 her. I bunden finder du et overblik over de uddannelser, du kan tage på skolen, når du har færdiggjort grundforløbet.
Mød vores elev Bertram og underviser Jeppe, der fortæller om, hvordan det er at gå på Grundforløb 1.
Læs mere om indholdet af Grundforløb 1 i den lokale undervisningsplan
På Grundforløb 1 er der næste studiestart 13. januar og 4. august 2025 – se flere datoer på optagelse.dk
Hvad går grundforløb 1 ud på?
-
Vejen til din videre uddannelse
Grundforløb 1 tager 20 uger og giver dig adgang til grundforløb 2 på alle erhvervsskoler.
-
Mad og gastronomi
Du lærer at tilberede måltider og at bage. -
Bæredygtighed og økologi
Du arbejder med bæredygtige og økologiske råvarer. -
Ernæring og sundhed
Du lærer, hvad mad består af - hvordan vi får den rette ernæring og lever sundt. -
Værtskab og service
Du lærer at give gæster en god oplevelse og at kommunikere godt. -
Studieture
Du kommer på studietur, udflugter og oplever branchen sammen med dine klassekammerater. -
Kreativitet
Du udvikler dine helt egne opskrifter, som kan imponere klassekammerater og familie. -
Her er plads til alle
Du får en tryg tid på skolen, og vi hjælper alle godt på vej - både fagligt og i det sociale fællesskab.
Vil du besøge os?
På Hotel- og Restaurantskolen lever maden, gastronomien og værtskabet både i vores undervisningslokaler, værksteder og spisesteder. Det skal opleves, hvis du overvejer at starte her.
Derfor inviterer vi dig gerne ind forbi skolen, så du kan opleve stemningen og mærke efter om en uddannelse hos os, er det rigtige for dig.
Du kan blive elev for en dag, hvor du deltager i undervisningen og oplever studiemiljøet. Du kan også komme forbi til vores infoevents, hvor du kan se vores bagerkøkken, spisesteder og snakke med elever og lærere. Eller deltage i vores infomiddage, hvor du bogstaveligt smager på vores skoles uddannelser.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Grundforløb 1: Gastronomi og Værtskab
Det handler især om service, værtskab, ernæring, sundhed, gastronomi og bæredygtighed.
Du lærer grundlæggende tilberedninger af mad, og du får mulighed for at finde på dine egne kreative opskrifter. Du lærer også at bage brød, og du får en introduktion til konditori.
Værtskab og service er et andet håndværk, du lærer på grundforløbet. Mødet med mennesker er vigtigt, og der er brug for folk, der er gode til det. Mennesker fra andre lande og kulturer skal guides i den rigtige retning med god kommunikation, og gæster skal gå hjem fra restauranten med en veltilfreds følelse.
Efter grundforløbet har du optimale forudsætninger for at fortsætte på vores madfaglige- eller værtskabsuddannelser.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Livet på skolen
Som grundforløbs på Hotel- og Restaurantskolen oplever du, hvor meget liv, gastronomi og værtskab her er. I køkkenerne bliver der eksperimenteret. Vores bager/konditor-elever knokler med smukke kreationer side om side med vores smørrebrød/cater-elever, der mestrer det klassiske håndværk med plads til nye innovationer.
I Restauranten møder du tjenereleverne, og i byhaven dyrker vi økologiske krydderurter og grøntsager til undervisningen, mens vores bybier producerer skolens egen honning.
Som grundforløbselev tilbringer du en del tid i køkkener og andre værksteder, men du er også meget tit ude på ekskursioner.
Hvis du har spørgsmål til grundforløb 1, så kontakt os
Kontakt studievejledningen
Er du klar til at tilmelde dig?
Du tilmelder dig via optagelse.dk ved at klikke på knappen neden for. I tvivl om hvordan du gør? Se vores videoguide til optagelse.dk.
Hold dig opdateret
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du er sikker på at få invitationer til events og infodage, nyheder om aktiviteter på skolen og information om uddannelser.