Grundforløb 1

Starten på din erhvervsuddannelse

Grundforløb 1

Det er en stor beslutning at vælge ungdomsuddannelse. Hvad interesserer du dig for? Hvad vil du uddanne dig til og arbejde med på sigt? Og ligeså vigtigt, hvilken skole får det bedste frem i dig?


Grundforløb 1 er et forløb på 20 uger, hvor du lærer om gastronomi, service, værtskab og bæredygtighed. Det er din start på en erhvervsuddannelse, hvis du kommer direkte fra folkeskolen eller er gået ud af folkeskolen for mindre end to år siden.

På grundforløbet bliver du klogere på, hvad der interesserer dig mest, og hvilken uddannelse du vil fortsætte på. Vores erfaring er, at det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas på skolen og får energi af at være her. For så falder resten som regel på plads. Det er slet ikke afgørende, at du ved hvad, du vil uddanne dig til. Det hjælper vi dig med at finde ud af hen ad vejen.

Efter du har færdiggjort grundforløb 1, får du adgang til erhvervsuddannelser på Hotel- og Restaurantskolen og andre erhvervsskoler.

Her på skolen vælger du en af to fagretninger under emnet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser:

  • Gastronomi & Værtskab
  • Byhaver og gastronomi

Du kan læse meget mere om fagretningerne her. I bunden finder du et overblik over de uddannelser, du kan tage på skolen, når du har færdiggjort grundforløbet. 

Mød vores elev Bertram og underviser Jeppe, der fortæller om, hvordan det er at gå på grundforløb 1.

På grundforløb 1 er der studiestart 17. januar og i starten af august – se præcise datoer på optagelse.dk

Hvad går grundforløb 1 ud på?

  • Vejen til din videre uddannelse
    Grundforløb 1 tager 20 uger og giver dig adgang til grundforløb 2 på alle erhvervsskoler.
  • Mad og gastronomi
    Du lærer at tilberede måltider og at bage.
  • Bæredygtighed og økologi
    Du arbejder med bæredygtige og økologiske råvarer.
  • Ernæring og sundhed
    Du lærer, hvad mad består af - hvordan vi får den rette ernæring og lever sundt.
  • Værtskab og service
    Du lærer at give gæster en god oplevelse og at kommunikere godt.
  • Studieture
    Du kommer på studietur, udflugter og oplever branchen sammen med dine klassekammerater.
  • Kreativitet
    Du udvikler dine helt egne opskrifter, som kan imponere klassekammerater og familie.
  • Her er plads til alle
    Du får en tryg tid på skolen, og vi hjælper alle godt på vej - både fagligt og i det sociale fællesskab.

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Grundforløb 1: Gastronomi og Værtskab

Det handler især om service, værtskab, ernæring, sundhed, gastronomi og bæredygtighed.

Du lærer grundlæggende tilberedninger af mad, og du får mulighed for at finde på dine egne kreative opskrifter. Du lærer også at bage brød, og du får en introduktion til konditori. 

Værtskab og service er et andet håndværk, du lærer på grundforløbet. Mødet med mennesker er vigtigt, og der er brug for folk, der er gode til det. Mennesker fra andre lande og kulturer skal guides i den rigtige retning med god kommunikation, og gæster skal gå hjem fra restauranten med en veltilfreds følelse. 

Efter grundforløbet har du optimale forudsætninger for at fortsætte på vores madfaglige- eller værtskabsuddannelser.

Tilmeld dig nu

Hotdogs ved fredagsbar på Hotel- og Restaurantskolen

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Grundforløb 1: Byhaver og gastronomi

Her kommer du udenfor i den friske luft og bliver blandt andet klog på økologi, sorter, sæsoner for grøntsager, udendørs madlavning og fermentering af grøntsager og frugter. 

Du lærer at anlægge køkkenhaver, at arbejde selvforsynende og at kompostere. Og så bliver du god til at lave smagfuld og bæredygtig mad.

Når du er færdig med grundforløbet, er det oplagt at fortsætte på en af vores madfaglige uddannelser. Der er brug for kokke, der er skarpe på det grønne, bæredygtige køkken. Når du har færdiggjort grundforløbet, passer din profil også rigtig godt som ernæringsassistent.

Hvis du tænker på at blive gartner eller landmand, giver det også mening - så skal du blot fortsætte på en anden erhvervsskole.

Elever får undervisning i vores byhave.
Hvis du overvejer at starte på Hotel- og Restaurantskolen, kan du komme på besøg og opleve os

Vil du opleve os?

På Hotel- og Restaurantskolen lever maden, gastronomien og værtskabet både i vores undervisningslokaler, værksteder og spisesteder. Det skal opleves, hvis du overvejer at starte her.

Derfor inviterer vi dig gerne ind forbi skolen, så du kan opleve stemningen og mærke efter om en uddannelse hos os, er det rigtige for dig.  

Du kan blive elev for en dag, hvor du deltager i undervisningen og oplever studiemiljøet. Du kan også komme forbi til vores infoevents, hvor du kan se vores bagerkøkken, spisesteder og snakke med elever og lærere. Eller deltage i vores infomiddage, hvor du bogstaveligt smager på vores skoles uddannelser.

Oplev os

Sofie Wisborg

Hvis du har spørgsmål til grundforløb 1, så kontakt os

Studievejleder Sofie

Er du klar til at tilmelde dig?

Du tilmelder dig via optagelse.dk ved at klikke på knappen neden for. I tvivl om hvordan du gør? Se vores videoguide til optagelse.dk.

Tilmeld dig

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet så du er sikker på at få invitationer til events og infodage, nyheder om aktiviteter på skolen og information om uddannelser. 

Tilmeld nyheder