Fyldte chokolader i forskellige farver ligge ved siden af hinanden.

Chokolade-uddannelsen

Få et indblik i chokoladens verden

Chokolade-uddannelsen

Nu er det tid til at få styr på de fyldte chokolader til værtindegaverne eller som det søde indslag efter julemiddagen.

På kurset bliver du introduceret til chokoladens verden med rødder i historik og tradition, samtidig med at du får et perspektiv på den konstante forandring og nytænkning, der sker i branchen.

Udover at få en teoretisk viden omkring korrekt udført chokoladetemperering og farvefyldning med kakao, arbejder vi også med fyldninger som for eksempel ganache, trøffel, geléer (frugt), praliné og karamel.

Kurserne er inklusiv forplejning begge dage.

OBS: Nuværende elever på Hotel- og Restaurantskolen kan tilmelde sig vores kurser med 40% rabat.

Kom i gang

Startdato
01-01-0001
Slutdato
01-01-0001
Varighed
2 dage fra kl. 15.00-20.00
Pris
1.645 kr. inkl. moms

Du lærer om

  • Temperering af chokolade: Hvorfor og hvordan det gøres
  • Støbte chokolader i forme
  • At dyppe chokolader f.eks. trøfler
  • Kakaofarver uden airbrush. Hvordan kan man farve chokolade i hånden
  • Forskellig slags fyld i chokolade

Undervisere

Gæstelærer på Hotel- og Restaurantskolen Ronnie Holmen

Ronnie Holmen

Ronnie er en ægte topkonditor med mere end 17 års erfaring.

Han blev udlært på Conditori La Glace og har siden arbejdet på nogle af Danmarks bedste restauranter som fx Henne Kirkeby Kro og Marchal.

Han er derudover produktudvikler og titelbærer i nationale og internationale konkurrencer. 

René Wagner

Den anden underviser på kurset er René Wagner, som er uddannet kok og chocolatier.

René har en bred erfaring i at arbejde med chokolade og har taget diverse kurser i ind- og udland. Det er blandt andet Chocolate-tasting level 1 og 2, Advanced ganache og Bean to Bar.

Derudover har han undervist i 14 år på Hotel- og Restaurantskolen, hvor han blandt andet har undervist i chokolade og kørt kurser om chokolade i ind- og udland.

EUD Faglærer og Konkurrencetræner for Gastronom – Hovedforløb på Hotel- og Restaurantskolen René Wagner

Tilmelding til chokolade-uddannelsen

Personlige oplysninger
Adresse
Hvem betaler
Virksomhed betaler
Hvordan betales der

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.