Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Med den nyeste lovgivning og krav til dokumentation i forhold til sygdomsfremkaldende mikroorganismer får du kompetence til at vurdere behov for prøveudtagning, udarbejde handleplan for tilbagekaldelse af egne madprodukter og derigennem opretholde en god fødevarehygiejne- og -sikkerhed.
Mål
Deltageren kan anvende viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismer, f.eks. listeria, til opretholdelse af fødevarehygiejne og -sikkerhed ved modtagelse, tilvirkning, produktion og opbevaring af mad. Deltageren kan vurdere behovet for prøve udtagninger og miljøprøver på baggrund af en risikoanalyse. Deltageren kan udarbejde handleplan for tilbagekaldelse af egne producerede madprodukter.Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende grupper af mikroorganismer:_____ Ikke sporedannede; campylobacter, listeria, salmonella, yersinia, e-coli (vtec), staphylococcus aureus_____ Sporedannede; bacillus cereus, clostridium botulinum, clostridium perfringens _____ Virus; fx norovirus_____ Parasitter; fx anisakis larven_____ Gær- og skimmelsvampe; fx mug
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der er beskæftiget med egenkontrol, risikoanalyse og madproduktion samt rengøring i store køkkener og har kompetencer, der svarer AMU-kurserne "Almen fødevarehygiejne" og "Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen".
Kursusbevis
Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.
AMU-KODE
48397