Råvarernes egenskaber
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at - med fokus på korrekt portionering - at fremstille måltider i institutionskøkkener, under hensyntagen til årstidens råvarer og deres særlige ernæringsmæssige og sensoriske kvaliteter.
Mål
Du opnår viden der gør dig i stand til:- At redegøre for sammensætning af råvarer, der i tilberedning også komplimenterer hinanden gennem deres kemiske egenskaber.- At forklare hvordan årstidernes varierende udbud af friske råvarer i måltidsplanlægningen.- At forklare råvarernes ernæringsmæssige værdi og sensoriske kvaliteter.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At fremstille mad og måltider i institutionskøkkener under hensyntagen til råvarernes smags- og farvestoffer samt madlavningstekniske egenskaber.- At anvende varierede tilberedningsmetoder.- At optimere udnyttelsen af råvarer ved brug af egnede tilberedningsmetoder og korrekt portionering.
Målgruppe
Kurset retter sig mod ikke-faglærte der ønsker at lære mere om forskellige råvarers egenskaber i madfremstilling med fokus på årstidernes råvarer og den ernæringsmæssige samt sensoriske værdi.
Kursusbevis
Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen
AMU-KODE
20873
Varighed
3 dage