Grundlæggende ernæring og sundhed
Med kurset opnår du viden om principperne for sunde kostvaner, forekomst af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler i fødevarer og madens optagelse og funktion i kroppen, samt viden om fysisk aktivitet og sundhed. Du opnår færdighed i at tilberede og anrette enkle, sunde måltider.
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for principperne for sunde kostvaner ud fra viden om madens optagelse og funktion i kroppen, samt viden om fysisk aktivitet og sundhed.- At redegøre for forekomsten af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler i udvalgte fødevarer. På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:- At tilberede og anrette enkle, sunde måltider.
Målgruppe
Kurset retter sig mod ikke faglærte, som arbejder med professionel forplejning i offentlige og private køkkener.
Kursusbevis
Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen
AMU-KODE
20889