Grønt smørrebrød i professionelle køkkener
Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille planterigt smørrebrød baseret på grøntsager, krydderurter, bælgfrugter, korn, frø og nødder. Du lærer at videreudvikle traditionelt smørrebrød med innovativ og klimavenlig brug af plantebaserede råvarer, uden at det går ud over velsmag, mæthedsfornemmelse og ernæring.
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At redegøre for metoder til at fremstille smagfuldt planterigt smørrebrød med færre eller ingen animalske produkter, herunder for sensoriske succesfaktorer- At forklare hvordan planterigt smørrebrød kan være både klimavenligt og ernæringsmæssigt fyldestgørende- At forklare hvordan planterigt smørrebrød kan sammensættes og fremstilles innovativt med afsæt i traditionelle teknikker og metoderDu opnår færdigheder i: - At fremstille plantebaseret pålæg, cremer, pynt og komponenter af sæsonaktuelle grøntsager, krydderurter, bælgfrugter, frø og nødder- At fremstille visuelt delikat grønt smørrebrød med fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse og tekstur, som er ernæringsmæssig fyldestgørende
Målgruppe
Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner. Kurset er målrettet medarbejdere, som ønsker inspiration til og færdigheder i at arbejde fagspecifikt med madfremstilling, som overvejende er plantebaseret.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen
AMU-KODE
21570
Varighed
1 dage