Røgning og saltning i tilberedning af mad 1
På kurset lærer du at anvende røgning og saltning i tilberedningen af retter for at fremme ønsket om smag og udtryk og for at øge madens og madprodukternes holdbarhed. Du lærer at udvælge og vurdere brugen af kold- og varmrøgning til udvalgte råvarer samt at arbejde efter specifikke hygiejneregler i tilberedningen. Kurset er 1. trin ud af 2 og giver de kompetencer, der er forudsætning for deltagelse i 48675 Røgning og saltning i tilberedning af mad 2.
Mål
Deltageren kan: - udvælge og anvende egnede typer af fisk og skaldyr, kødtyper og fjerkræ til at røge og salte.- vurdere brugen af kold- og varmrøgning til udvalgte råvarer.- anvende viden om grøntsagers struktur og egnethed i forhold til røgning og saltning.- efterleve specifikke hygiejneregler og rengøringskrav i arbejdet med røgning og saltning.
Målgruppe
Uddannelsen retter sig mod køkkenprofessionelle, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, cafeer, restaurationskøkkener og lignende. Kurset er 1. trin ud af 2 og giver de kompetencer, der er forudsætning for deltagelse i 48675 Røgning og saltning i tilberedning af mad 2.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen
AMU-KODE
48674
Varighed
2 dage