Røgning og saltning i tilberedning af mad 2
På kurset lærer du forskellige metoder af saltning i tilberedningen af retter for at fremme ønsket om smag og udtryk og for at øge madens og madprodukternes holdbarhed. Du lærer at udvikle egnede rubs og marinader til røgning af råvarer og udvælge træsorter eller andet brændsel, som smagsgiver i røgningen. Uddannelsen bygger videre på kompetencerne fra kursets trin 1.
Mål
Deltageren kan: - anvende forskellige metoder af saltning, eksempelvis gourmet-saltning, tørsaltning og saltlager. - udvikle rubs og marinader som sensorisk egner sig til råvaren.- vurdere og udvælge træsorter eller andet brændsel, som smagsgiver i røgningen.- efterleve specifikke rengørings- og hygiejneregler inden for røgning.
Målgruppe
Uddannelsen retter sig mod køkkenprofessionelle, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, cafeer, restaurationskøkkener og lignende.Uddannelsen bygger videre på kompetencerne fra kursets trin 1.
Kursusbevis
Der er en mundtlig prøve til uddannelsen
AMU-KODE
48675
Varighed
1 dage