Naturvin­sommelier

Bliv specialist i naturvin

Naturvinsommelier

Naturvin er ikke et hipster-modelune. Tværtimod. Det er en del af en stor folkelig bevægelse, der arbejder for større transparens, ærlighed og smagsmæssig mangfoldighed i alle dele af fødevarebranchen. Et opgør mod storindustriens ensretning af smage, minimering af artsvariationer og kyniske produktionsmetoder.

Men det er samtidig dette opgør mod ensretningen, der gør naturvin komplekst. Rigtig komplekst, faktisk.

Derfor mener vi på Hotel- og Restaurantskolen, at der er behov for en dedikeret naturvinsommelieruddannelse, så restaurationsbranchen er klædt på til at formidle og arbejde med naturvin på et højt professionelt niveau, der er baseret på videnskab, erfaring fra branchens dygtigste aktører og et opgør med “jamen, sådan skal det smage”.

Vores mål er at hæve videns- og kvalitetsniveauet i den danske restaurationsbranche yderligere, så vi kan fortsætte med at være et af verdens epicentre, når det kommer til vin uden noget tilsat. Du vil blive undervist af nogle af Københavns og dermed verdens mest anerkendte sommelierer, restauratører og naturvinsimportører.

Naturvinsommelier er for dig, der enten arbejder i branchen, om det er som tjener på en restaurant eller som indkøber og konsulent i en vinforretning. Men den er også henvendt til de mange ’private’ vin-entusiaster, der gerne vil nørde naturvin på et højere niveau.

Uddannelsen foregår på engelsk.

Kom i gang

Startdato
13-01-2025
Slutdato
27-01-2025
Varighed
3 dage + eksamen (3. modul)
Pris
5245 kr. ex. moms (3. modul)

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Det lærer du mere om

  • Hvad er naturvin? Fra jord til flaske
  • At smage naturvin - sensoriske udtryk og fænomener
  • Udvalgte og vigtige vinområder - kulturel og geografisk forståelse
  • Produktion - perspektiver fra tre naturvinsproducenter
  • Mød dine importører
  • Sammensætningen af mad og naturvin

Fra basis til brancheniveau

Uddannelsen bygger på tre moduler, et grundmodul, et avanceret modul og et brancherelateret modul. Alle moduler kan tages individuelt og i princippet stå for sig selv, så du har mulighed for at vælge frit alt efter behov.

Vil du tage den fulde uddannelse til Naturvinssommelier, skal du vælger alle tre moduler bestående af 11 lektioner samt den afsluttende eksamen. Du behøver ikke tage modulerne i en bestemt rækkefølge, og det er heller ikke nødvendigt at tilmelde dig alle tre moduler på én gang.

kommende moduler:

2024/25:

Modul 3: 13. jan. + 20. jan. + 27. jan. 2025
Eksamen: 3. feb. 2025

2025/26:

Modul 1: 29. sep. + 6. okt. + 20. okt. 2025
Modul 2: 27. okt. + 3. nov. + 10. nov. + 17. nov. + 24. nov. 2025
Modul 3: 12. jan. + 19. jan. + 26. jan. 2026
Eksamen: 2. februar 2026

Du kan tilmelde dig modulerne enkeltvis eller tilmelde dig alle tre moduler på én gang til nedsat pris. Se priser længere nede på siden.

Vi tager forbehold for aflysning, hvis der er mindre end 10 kursister på modulerne. Vælger man at tilmelde sig alle tre moduler fra start og dermed opnå rabat i prisen, så gælder samme forbehold – der skal være min. 10 tilmeldte.

Endelig bekræftelse på, om modulet oprettes, sker 3 uger før modulstart

Yderligere informationer

Tid og sted

Uddannelsen foregår på Hotel- og Restaurantskolen og er bygget op, så du kan passe dit job ved siden af. Der vil dog være producentbesøg, som er uden for skolen.

Undervisningstiden er kl. 9:00 – 16.00.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af tre moduler, et grund modul, et avanceret modul og et brancherelateret modul. Alle moduler kan tages individuelt og i princippet stå for sig selv, så du har mulighed for at vælge frit alt efter behov. Moduler varierer i længde fra 3 til 5 dage, men der er aldrig mere end 3 dage i streg.

Ønsker du derimod at tage den fulde uddannelse til naturvinsommelier, kræver det, at du vælger alle tre moduler samt den afsluttende eksamen til sidst. Modulerne behøver ikke at blive taget i en bestemt rækkefølge, og det er heller ikke nødvendigt at tilmelde dig alle tre moduler på én gang.

Hvis du misser en undervisningsgang, har du mulighed for selv at læse op og har fortsat mulighed for at deltage i eksamen og få dit bevis.

Naturvinsommelier er for dig, der enten arbejder i branchen, om det er som tjener på en restaurant eller som indkøber og konsulent i en vinforretning. Men den er også henvendt til de mange ’private’ vin-entusiaster, der gerne vil nørde naturvin på et højere niveau.

Uddannelsen er på engelsk.

Pris og betaling 2024/25

OBS! Alle priser er ex moms.

Modul 3:
13. jan. + 20. jan. + 27. jan. 2025 (eksamen 3. feb. 2025)
Pris: 5245 kr. (uden eksamen)
Pris: 6994 kr. (med eksamen)

Priser inkluderer:

  • Fuld forplejning
  • Undervisningsmateriale
  • Moduldiplomer / NWS-diplom

Priser inkluderer ikke:

  • Overnatning
  • Transport
  • Parkering

Det er ikke muligt at parkere på skolens areal.

Pris og betaling 2025/26

OBS! Alle priser er ex moms.

Modul 1:
29. sep. + 6. okt. + 20. okt. 2025
Pris: 5819 kr.

Modul 2: 
27. okt. + 3. nov. + 10. nov. + 17. nov. + 24. nov. 2025
Pris: 9699 kr.

Modul 3:
12. jan. + 19. jan. + 26. jan. 2026 (e
ksamen 2. februar 2026)
Pris: 5819 kr. (uden eksamen)
Pris: 7759 kr. (med eksamen)

Total v. samlet tilmelding til alle moduler: 20.000 kr.
(Rabat: 3275 kr.)

Total for tidl. elever på Hotel- og Restaurantskolen: 18.000 kr.
(Rabat: 5275 kr.)

Priser inkluderer:

  • Fuld forplejning
  • Undervisningsmateriale
  • Moduldiplomer / NWS-diplom

Priser inkluderer ikke:

  • Overnatning
  • Transport
  • Parkering

Det er ikke muligt at parkere på skolens areal.

Lektioner og program for uddannelsen

Få det fulde overblik over uddannelsens moduler, undervisningsdage og læringsindhold i uddannelsesplanen.

Uddannelsesplan - Naturvinsommelier

Vi tager forbehold for ændringer af indhold og undervisere i programmet.

Økonomisk støtte

Der arbejdes på mere information.

Underviseren - Tue Bach Petersen

Tue Bach Petersen kom egentlig fra reklamebranchen, men valgte i 2010 at starte i kokkelære. Et par år senere droppede han dog statussen som elev for at blive køkkenchef på Ved Stranden 10.

Hér voksede passionen for (natur)vin for alvor og sideløbende startede han importfirmaet Vinsvin. Efterfølgende blev det til et par år i Århus på michelinrestauranterne Substans og Pondus, inden han vente tilbage til København for at åbne La Banchina.

I 2017 åbnede han naturvinsbutikken Volatil på Sdr. Boulevard, og sidenhen blev det også til en butik på Nørrebro (Steffi Graf) og en restaurant (LAGO). Derudover har Tue skrevet om mad og vin i Information og Euroman. Tue bor i landbrugsfællesskabet Permatopia, hvor han også laver cider og vin.

Tue er en af landets helt skarpe hjerner på naturvin og har et stærkt netværk i branchen, både blandt restauranter, vinbarer og vinproducenter i ind- og udland.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Tilmelding til naturvin-sommelier

Personlige oplysninger
Adresse
Kontaktinfo
Betaling i rater