Friskfanget fisk ligger samlet i en kasse.

Bæredygtig fisk og skaldyr

Bæredygtig fisk og skaldyr

Efter kurset har du viden om opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet samt om indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier. Du kan kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri og tilberede fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Gå til tilmelding

Mål

Du opnår viden om: - Forskellige opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet.- Indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier.- Relevante mærkningsordninger og guides, som understøtter et bæredygtigt valg af fisk og skaldyr.Du kan anvende den opnåede viden til at:- Kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri.- Tilberede forskellige fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Målgruppe

Kurset henvender sig til faglærte og medarbejdere med brancheerfaring, der er beskæftiget med madfremstilling og indkøb i offentlige køkkener, restauranter, kantiner og lignende.

Kursusbevis

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
16-09-2025
Startdato
23-09-2025
Slutdato
24-09-2025-
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 428,00
Ledige pladser
16

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 

Læs mere om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde. Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om skolens regler for uniformering her

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Elsebeth Charlotte Christiansen
Kursussekretær

Elsebeth Charlotte Christiansen

M: elc@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til vores kursuskalender, til- og framelding samt fakturering.

Lene Vietz
Kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig omkring ønsker til nye kurser og samarbejder eller skræddersyede efteruddannelser inden for grøn bæredygtighed, Green Chef og Guest Experience samt udlejning og events.

Marie Haahr Jensen
Seniorkonsulent

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig omkring ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser inden for ledelse, ESG og Guest Experince samt spørgsmål til efteruddannelserne Kellner og Naturvin.

;

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
16-09-2025
Startdato
23-09-2025
Slutdato
24-09-2025-
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 428,00
Ledige pladser
16