Friskfanget fisk ligger samlet i en kasse.

Bæredygtig fisk og skaldyr

Bæredygtig fisk og skaldyr

Træf ansvarlige valg fra hav til tallerken - lær at vælge, vurdere og tilberede fisk og skaldyr med omtanke for havets fremtid.

Havets ressourcer er under pres, og som køkkenprofessionel har du magten til at gøre en forskel. På dette kursus får du indsigt i, hvordan forskellige fangstmetoder og opdrætsformer påvirker havmiljøet og biodiversiteten.

Du lærer at navigere i junglen af mærkningsordninger og bæredygtighedsguides, så du kan træffe informerede indkøbsvalg. Vi gennemgår forskellen på trawl, garn, liner og skånsomme fangstmetoder samt fordele og ulemper ved forskellige akvakulturformer.

Gennem praktisk arbejde træner du kvalitetsvurdering af både vildtfanget og opdrættet fisk og skaldyr. Du lærer at genkende friskhed, smage forskelle og forstå hvordan fangst- eller opdrætsmetoden påvirker råvarens kvalitet.

I køkkenet arbejder vi med tilberedning af bæredygtige arter og lærer teknikker, der fremhæver deres unikke kvaliteter. Du får redskaber til at sammensætte menuer, der både er gastronomisk spændende og havmiljøvenlige.

Efter kurset kan du guide din virksomhed mod mere ansvarlige fiskeindkøb og skabe retter, der respekterer havets økosystemer uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Målgruppe

Kurset henvender sig til faglærte og medarbejdere med brancheerfaring, der er beskæftiget med madfremstilling og indkøb i offentlige køkkener, restauranter, kantiner og lignende.

Kursusbevis

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen.

Gå til tilmelding

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
16-09-2025
Startdato
23-09-2025
Slutdato
24-09-2025-
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 428,00
Ledige pladser
11

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 

Læs mere om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde. Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om skolens regler for uniformering her

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Elsebeth Charlotte Christiansen
Kursussekretær

Elsebeth Charlotte Christiansen

M: elc@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til vores kursuskalender, til- og framelding samt fakturering.

Lene Vietz
Kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig omkring ønsker til nye kurser og samarbejder eller skræddersyede efteruddannelser inden for grøn bæredygtighed, Green Chef og Guest Experience samt udlejning og events.

Marie Haahr Jensen
Seniorkonsulent

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig omkring ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser inden for ledelse, ESG og Guest Experince samt spørgsmål til efteruddannelserne Kellner og Naturvin.

;

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
16-09-2025
Startdato
23-09-2025
Slutdato
24-09-2025-
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 428,00
Ledige pladser
11