Brød og madbrød med fibre og fuldkorn
Mestre kunsten at bage sundt brød, der både smager fantastisk og lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
På dette kursus lærer du at navigere i fuldkornsverdenen med sikker hånd. Du får solid viden om fuldkornsdefinitioner og lærer at vælge de rigtige råvarer, der giver optimal smag, tekstur og ernæringsværdi til dine brød.
Vi arbejder praktisk med forskellige mel- og korntyper, så du forstår hvordan fibre og fuldkorn påvirker dejen og det færdige produkt. Du lærer at balancere sundhed og smag gennem bagning af forskellige brødtyper - fra grove fuldkornsbrød til lækre madbrød med højt fiberindhold.
Kurset giver dig teknikker til at fremstille deje med forskellige fuldkornsandele og få dem til at hæve optimalt. Du træner præsentation og anretning, så dine sunde brød bliver lige så indbydende som de er nærende.
Efter kurset kan du udvikle og bage brød, der opfylder moderne ernæringskrav uden at gå på kompromis med smag og kvalitet - et must i tidens sundhedsbevidste køkken.
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der arbejder med fremstilling af brød og som ønsker kompetencer til at kunne fremstille brød med fibre og fuldkorn.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen.