Naturvinsommelier
Naturvin er ikke et hipster-modelune. Tværtimod. Det er en del af en stor folkelig bevægelse, der arbejder for større transparens, ærlighed og smagsmæssig mangfoldighed i alle dele af fødevarebranchen. Et opgør mod storindustriens ensretning af smage, minimering af artsvariationer og kyniske produktionsmetoder.
Men det er samtidig dette opgør mod ensretningen, der gør naturvin komplekst. Rigtig komplekst, faktisk.
Derfor mener vi på Hotel- og Restaurantskolen, at der er behov for en dedikeret naturvinsommelieruddannelse, så restaurationsbranchen er klædt på til at formidle og arbejde med naturvin på et højt professionelt niveau, der er baseret på videnskab, erfaring fra branchens dygtigste aktører og et opgør med “jamen, sådan skal det smage”.
Vores mål er at hæve videns- og kvalitetsniveauet i den danske restaurationsbranche yderligere, så vi kan fortsætte med at være et af verdens epicentre, når det kommer til vin uden noget tilsat. Du vil blive undervist af nogle af Københavns og dermed verdens mest anerkendte sommelierer, restauratører og naturvinsimportører.
Naturvinsommelier er for dig, der enten arbejder i branchen, om det er som tjener på en restaurant eller som indkøber og konsulent i en vinforretning. Men den er også henvendt til de mange ’private’ vin-entusiaster, der gerne vil nørde naturvin på et højere niveau.
Uddannelsen foregår på engelsk.