Naturvinsommelier (dato på vej)
Naturvin er kommet for at blive. I Danmark er naturvin ikke længere end trend, men vin, der er anerkendt og veletableret på mange restauranters vinkort.
København var en af de første byer, hvor naturvinen blev udbredt, og er stadigvæk et epicenter, sammen med Paris og London, for naturvine. Flere og flere mad- og vinprofessionelle beskæftiger sig med naturvin, og vi ser et stigende forbrug af samme, men det er begrænset, hvad der findes af viden på området og derfor har Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Pontus Elofsson iværksat en naturvinsommelier (Natural Wine Sommelier NWS).
NWS er et dybdegående sommelierkursus, bestående af 12 lektioner, hvor man lærer om alt fra druer og vinproduktion til sammensætningen af mad og naturvin. Derudover vil der være smagninger på hver lektion, for at forstå ’fænomenerne’ i naturvin samt besøg af importører med fokus på udvalgte vinområder.
Naturvinsommelien er om muligt den første af slagsen, der udbydes i Danmark – i hvert fald et af de første forsøg på at skabe et formaliseret sommelierkursus om naturvin.