Der bliver skålet i rødvin.

Sommelier niveau 1

Tag eksamen som sommelier

Sommelier niveau 1

Vinakademiets sommelieruddannelse henvender sig til alle med behov for opdateret og omfattende viden om vin og andre drikkevarer.

Det er også for dig, der søger en seriøs og omfattende vinuddannelse, som giver dig eksamenspapir på din viden.

Du får alle de kundskaber om vin og andre drikkevarer, du kan ønske dig, samt stor erfaring i vinanalyse- og beskrivelse. Alt sammen i en afslappet atmosfære og med vores eget undervisningsmateriale.

Vinakademiet er den danske afdeling af det svenske firma Vinkällan, som har mere end 20 års erfaring med sommelieruddannelser og i dag er den største af sin slags i Norden.

Læs mere om tilmelding og betalingsbetingelser på linket her eller længere nede på siden.

Kom i gang

Startdato
16-09-2024
Slutdato
25-11-2024
Varighed
8 dage
Pris
17.250 kr.

Praktisk info

  • Undervisningen er tilrettelagt som heldagsundervisning, og forløbet er inddelt i 8 forskellige kursusdage.
  • Dagene begynder hver gang kl. 09.30 og slutter ca. kl. 17.
  • Al undervisning og kursusmateriale er på dansk.
  • Prisen for kurset er 17.250 kroner. 

Det lærer du - og får bevis på

Den samlede, eksamensgivende uddannelse består af to niveauer og giver dig en bred viden om vinens verden.

Niveau 1 (8 undervisningsdage)

  • Basisviden om verdens vigtigste vinområder, druesorter, vintyper og -stilarter
  • Hvordan bedømmer og beskriver man vin?
  • Samspillet mellem mad og vin og de grundlæggende grundsmage
  • Basisviden om de vigtigste typer spiritus

Niveau 2 (13 undervisningsdage)

  • Dybdegående undervisning i de enkelte vinlande, -områder og typer
  • Øl
  • Vinfremstilling
  • Vindefekter
  • Udformning af vinmenuer
  • Sommelierens rolle på en restaurant

Datoer

 

Forår 2024

16. september 2024
23. september 2024
30. september 2024
7. oktober 2024
21. oktober 2024
28. oktober 2024
11. november 2024
25. november 2024

Betaling

  • Prisen omfatter al undervisning og al undervisningsmateriale samt for- og eftermiddagskaffe, frokost, kage og alle vine som smages.
  • Betalingen skal være Hotel- og Restaurantskolen i hænde senest tre uger før kursusstart.
  • Afmelding senere end 3 uger før kursusstart er ikke mulig og hele kursusafgiften debiteres.
  • Afmelding skal se skriftligt på e-mail til chl@hrs.dk 
  • Der oprettes kun hold ved tilstrækkelig tilmeldte.

Økonomisk støtte

Virksomheder har mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde. Det er virksomheden, der søger om tilskuddet.

Tilskuddet, der gives, er pr. 1. maj 2010 på 140 kr. i timen og gives som løntilskud.

På niveau 1 vil det maksimale tilskud være 8 dage x 7,4 timer x 140 kr. = 8288 kr.

Der kan både søges om tilskud til afholdte kurser og reserveres midler til planlagte kurser. Reservationen kan ske op til tre måneder før. Reservationen skal bekræftes senest 14 dage efter slutdato. Der søges for hvert enkelt niveau, hvor der angives start- og slutdato.

Der kan søges tilskud til sommelieruddannelsen, hvis man indbetaler til Hotel- , Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der søges for, skal have været ansat i virksomheden i ni måneder.

Ansøgningsskema og nærmere information kan findes på kompetenceuddannelsesfonden.

Spørgsmål?

For faglige spørgsmål og information om uddannelsens indhold og organisering kontakt Thomas Ilkjær: info@vinakademiet.dk eller på tlf. 6146 7401.

For spørgsmål om tilmelding/betaling og øvrige administrative spørgsmål kontakt Connie H. Lyholmer på Hotel- og Restaurantskolen:  chl@hrs.dk eller på tlf. 33 86 22 36.

Læs mere på www.vinakademiet.dk

Uddannelsen er et samarbejde mellem Hotel- og Restaurantskolen i København og Vinkällan, et svensk firma med tyve års erfaring i sommelieruddannelser i Stockholm, Göteborg, Linköping og Helsingborg.

Tilmeld dig Sommelier

Hvilket niveau?
Info om niveau 1
Personlige oplysninger
Adresse
Handicap
Betaling
Virksomhed betaler

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.