Grøn madfestival

Vi inviterer til inspirationsdage på Hotel- og Restaurantskolen tirsdag den 23. og onsdag den 24. august 2022

Spis dig til en grønnere hverdag på to velsmagende og lærerige festivaldage i klimaets tegn i Valby d. 23. og 24. august fra kl. 16.00-20.00.

Madfestivalen er en del af Copenhagen Cooking, og alle er velkomne – både familier, singler, børn og unge etc. Festivalen er åben og gratis for alle at deltage i.

Vi har inviteret spændende profiler fra madscenen til at komme og holde en workshop, smagning eller talk, og de dykker ned i hver deres emne. I kan bl.a. opleve Emilie Qvist Kjærgaard, ejer af Restaurant Medvind i Hanstholm, Trine Hahnemann, kok og kogebogsforfatter, Sebastian Holberg, vinder af Bocuse d’or 2021, og mange flere. Det fulde program kan ses længere nede på siden. 

Der bliver også rig mulighed for at smage og købe gode råvarer med hjem, når lokale fødevareproducenter og avlere samles til et grønt madmarked. Der vil både være økologisk frugt og grønt fra sjællandske gårde, bl.a. Kieselgården, men også nye og innovative fødevareprodukter eller virksomheder. Her kan bl.a. nævnes ØNSK, en kaffevirksomhed, der handler direkte med kaffebønderne og investerer tid og penge tilbage i deres produktion. Eller Agrain, som upcycler mask, et restprodukt fra ølbrygning, og producerer økologisk mel, knækbrød og crisps.

Festivalen bliver bragt til live i et samarbejde mellem Valby Lokaludvalg, Københavns Fødevarefællesskab og Hotel- og Restaurantskolen.                                                                                                                                     

Skal I have en bod?

Festivalen bliver en boblende samling af lokale, bæredygtige fødevareproducenter og nysgerrige madentusiaster. Som producent og/eller avler får I muligheden for at fremvise og sælge jeres produkter. Er du en ildsjæl, som brænder for at tale om bæredygtighed og fødevarer, har vi også plads og publikum til dig. 

Vi forventer 400-500 besøgende over festivalens to dage, hvor vi holder åbent mellem kl. 16:00-20:00 hver dag. 

Hvis I har et fantastisk produkt eller en sag, som bør finde vej til de lokale Valby-familier, kan I reservere en bod allerede nu og sikre jeres plads.

Har I spørgsmål kan I tage kontakt til Mariann Præstegaard på tlf. 41 32 08 30.

 

 

Tilmelding

FESTIVALENS PROGRAM

LYT, SNAK OG SMAG DIG GENNEM FESTIVALEN MED EN FANTASTISK SAMLING AF MADENTUSIASTER.

Programmet bliver opdateret løbende.

Emilie Qvist Kjærgaard
23. august

Emilie Qvist Kjærgaard

Emilie Qvist Kjærgaard taler om sæsonernes råvarer og deler ud af hendes jordnære madfilosofi. Emilie interesserer sig for, hvordan vi kan lave mad og spise på en bæredygtig måde nu og i fremtiden - det er netop måden, som hun driver sin restaurant Medvind på. Menuen kan ændre sig fra dag til dag, alt efter hvilke fisk som kutterne kommer ind med.

Mette Dahlgaard
23. august

Mette Dahlgaard

Mette interviewer Emilie Qvist Kjærgaard om hendes rejse gennem madlandskabet. Hvorfor og hvordan går man fra at arbejde hos Michelin restauranter i ind- og udland, til at starte sin egen restaurant i Hanstholm, en afsides lille fiskerby i Nordjylland? Det bliver vi alle sammen klogere på, når de to kvinder kaster sig ud i en spændende snak.

Sebastian Holberg
23. august

Sebastian Holberg

Sebastian Holberg var med til at vinde Bocuse d'or i 2021 - det prestigefyldte verdensmesterskab i kokkekunst. Med denne triumf i baghånden, er han klar til at vise jer, hvordan man arbejder med grøntsager på et højt gastronomisk niveau. Derudover vil Sebastian også give tricks til at løfte hverdagsretterne, så de grønne retter aldrig bliver kedelige.

Katrine Klinken
23. august

Katrine Klinken

HONNINGSMAGSPRØVE | Katrine inviterer alle til at komme og smage de mange forskellige gyldne dråber. Der findes både forårshonning, sommer- og lynghonning, som alle smager på hver deres måde af årstidens blomster og biernes arbejde. Katrine vil gerne vise, at honning er mere end sødt. Honning kan have både dybde, friskhed og blomstersmage og kan være milde og kraftige.

Thomas Elletoft Køster
23. august

Thomas Elletoft Køster

Thomas og hans kone, Louise Køster, har drevet Rabarbergaarden i 20 år. Stedet er et økologisk drevet, holistisk landbrug med restaurant, landhandel, planteskole, skolehaver og formidling. Her dyrker de jorden og producerer kød, som ikke skader naturen - tværtimod opererer de med tankegangen om at give tilbage, hver gang de tager noget.

Plantekoret fra Johannes Døberens Kirke
23. august

Plantekoret fra Johannes Døberens Kirke

Det lokale Plantekor fra Johannes Døbers Kirke sætter stemningen med musik og klimasange tirsdag eftermiddag.

Malte Roed Lundén
23. og 24. august

Malte Roed Lundén

Vi bruger vores køkkenhave i vores undervisning, vi høster herfra og vi bruger det som pusterum i en travl hverdag. Det er en dejlig oase midt i byen, så kom på besøg i den blomstrende have og få en rundvisning, eller et par gode haveråd, af vores gartner Malte og nyd synet, roen og biernes summen.

Katrine Ejlerskov & Martin Keller
24. august

Katrine Ejlerskov & Martin Keller

SNAK & SMAGSPRØVER | Katrine Ejlerskov og Martin Keller fra Dansk Vegetarisk Forening vil fortælle om bæredygtighed, sundhed, biodiversitet og meget mere - på en måde, som kan tages med hjem i dagligdagen. Martin vil også lokke med lækre smagsprøver. Det bliver grønt og godt!

Christine Bille
24. august

Christine Bille

WORKSHOP | Vi kender alle de grøntsager, som vi oftest glemmer. Dem som ligger bagerst i køleskabsskuffen og langsomt bliver mere og mere kedelige. Christine har løsningen til jer! I lærer at forvandle jeres rester til fermenterede lækkerier.

Fiskerikajen
24. august

Fiskerikajen

Hvordan er det nu lige med de fisk og bæredygtighed? Hjalte og Martin fra Fiskerikajen kommer os til undsætning og taler om sikring af fisk til fremtidige generationer. De kommer ind på skånsomt fiskeri og giver tips til at udnytte hele fisken i madlavning.

Trine Hahnemann
24. august

Trine Hahnemann

Trine Hahnemann taler om grøntsager og hvordan vi får flere af dem ind i vores hverdagsmadlavning. Hun kommer bl.a. ind på de udfordringer som kan opstå, når det grønne skal fylde mere på tallerkenen - og der er selvfølgelig gode råd at hente!

Invitation til Valby skoler - Få alle sanser i spil

Tag dine elever i hånden og oplev Hotel- og Restaurantskolens have, hvor I får friskhøstede råvarer i hænderne og lærer at tilberede grøn mad fuld af saft, kraft og smag.

Vi er udendørs og bevæger os rundt i vores frodige køkkenhave, bålværksteder og udekøkkener. Her lærer eleverne at sammensætte og lave et bæredygtigt måltid. Vi slutter af med at spise og nyde maden sammen. 

Forløbet et et tilbud til 6. - 9. klasse. Tidspunktet vil være fra kl. 9:00-13:00 og I kan vælge om det skal være d. 23. eller 24. august. 

Hvis I har spørgsmål til forløbet, kan I kontakte Nicoline Gundtoft på tlf. 60 19 55 05. Det er først til mølle og vi har plads til 100 elever pr. dag. 

VI ER ALLEREDE FULDT BOOKET TIL DISSE FORLØB.