Grøn madfestival
Spis dig til en grønnere hverdag på Hotel- og Restaurantskolen torsdag d. 22. august 2024
Madfestivalen er en del af Copenhagen Cooking - og alle er velkomne
Madfestivalen bliver afholdt i vores skønne skolehave, som i august bugner af de lækreste økologiske grøntsager.
Vi inviterer spændende profiler fra madscenen til workshops og smagninger, som du kan være en del af. Vores nye elever laver to forskellige langbordsmiddage. Vores konkurrencehold får besøg af kendte ansigter fra kokkebranchen og laver en middag med kål som hovedtema.
Besøg også vores street food boder, hvor vi serverer frisklavet, grønt smørrebrød, herlige smagsprøver fra vores Grønne Laboratorium, sprøde pizzaer, der lige er hevet ud af pizzaovnen og skønne kager.
Læs mere om festivalen og se hele festivalprogrammet længere nede på siden.
Festivalen bliver bragt til live i et samarbejde mellem Valby Lokaludvalg og Hotel- og Restaurantskolen. I forbindelse med festivalen inviteres lokale skoler også ind til et grønt læringsforløb, hvor elever i 6. og 7. klasse arbejder med friskhøstede råvarer og lærer at tilberede grøn mad fuld af saft, kraft og smag.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Festivalprogram: Læs mere og køb billet
Få det fulde overblik over vores spændende workshops, nørdede smagninger og lækre workshops lige her.
Streetfood
Er du klar til at forkæle dine smagsløg med en masse lækkerier? Besøg vores street food boder, hvor vi serverer frisklavet, grønt smørrebrød, herlige smagsprøver fra vores Grønne Laboratorium, sprøde pizzaer, der lige er hevet ud af pizzaovnen og skønne kager.
Slå dig ned i vores charmerende have og udeområder, nyd din mad og noget godt at drikke, mens du indånder sommerstemningen og hygger dig med venner og familie.
Der serveres mad, fra 16:00-21:00 eller udsolgt. Men kom gerne allerede 15:30, hvor du også kan deltage i spændende workshops (flere kræver tilmelding), få rundvisning og købe forskellige drikkevarer.
Workshops og smagninger
Vi inviterer spændende profiler og madører forbi festivalen for at dele deres erfaringer og håndværk om alt fra honning til bælgfrugt-bolognese.
Lyt, snak og smag dig gennem festivalen med en fantastisk samling af madentusiaster. Se bl.a. frem til:
Workshops:
- Kom med på neurogastronomisk eventyr og udforsk sansernes magi
- Skab dit eget smørrebrød: En smagsoplevelse fra jord til bord
- Lær at lave din egne chokoladebar
- Fra jord til bord - Oplev magien bag smagfulde råvarer (gratis)
- Byg din egen grønne hotdog - en smagfuld workshop på Hotel- og Restaurantskolen
Smagning:
- Kom til ølsmagning og få et kig ind i kellner-verdenen
- Oplev magien ved naturvin
- Opdag biernes vidunderlige verden: Honningworkshop og smagningsevent!
Middage under festivalen
To langbordsmiddage: grøn og grill
I år laver vores elever to forskellige langbordsmiddage. Den ene langbordsmiddag består af fem skønne retter med fokus på lokale, grønne og bæredygtige råvarer, som de grønne elever tryller om til lækre retter.
Den anden er grøn og lækker grillmiddag, og I er inviteret til at nyde maden ved langborde i ægte family style i vores hyggelige udeområde, hvor der også er street food, DJ og masser af hygge.
Unik madoplevelse med morgendagens stjerner
Denne middag er en mulighed for at møde en håndfuld af restaurationsbranchens unge talenter, og få et kig ind på Hotel- og Restaurantskolen. På konkurrenceholdet træner dedikerede kokke- og tjenerelever frem mod årets elevkonkurrencer, og tilbyder nu en middag, hvor de viser nogle af de idéer, de arbejder med.
Så kom ind og få en gastronomisk oplevelse med værtskabet helt i top torsdag d. 22. august.
ALLE SANSER I SPIL: SAMARBEJDE MED LOKALE SKOLER I VALBY
I forbindelse med festivalen inviteres lokale skoler også indenfor til et unikt læringsforløb, hvor elever skal arbejde med friskhøstede råvarer og lære at tilberede grøn mad fuld af saft, kraft og smag.
Forløbene foregår udendørs, hvor vi bl.a. inddrager skolens frodige køkkenhave, bålværksteder og udekøkkener. Her lærer eleverne at sammensætte og lave et bæredygtigt måltid, som de efterfølgende nyder sammen.
Forløbet et et tilbud til 6.-7. klasser i Valby og foregår umiddelbart inden festivalen, den 20. og 21. august.
Læringsforløbet er støttet af midler fra Valby Lokaludvalg.