Dagrofa bliver skolens nye hovedleverandør

28. august 2025

Dagrofa bliver skolens nye hovedleverandør

Hotel- og Restaurantskolen har valgt Dagrofa Foodservice som ny hovedleverandør af fødevarer til skolens mange køkkener og kulinariske aktiviteter.


Partnerskabet skal ikke kun sikre kvalitetsråvarer til undervisningen - det skal også bringe eleverne tættere på den virkelighed, de uddannes til.

Et nyt uddannelsesår på Hotel- og Restaurantskolen i Valby har netop taget sin begyndelse, og det samme har en ny samarbejdsaftale med Dagrofa Foodservice.

Efter en udbudsproces er Dagrofa Foodservice blevet udpeget som ny hovedleverandør til Hotel- og Restaurantskolen, hvor der bliver uddannet gastronomer, tjenere, ernæringsassistenter, bager/konditorer og receptionister.

Med andre ord er det nu Dagrofa Foodservice, der står for den primære levering af fødevarer til skolens køkkener samt til købmandsbutikken på campus.

Hotel- og Restaurantskolens direktør, Søren Kristensen, siger om den nye aftale:

"Jeg har 150 kolleger, som hver dag brænder for at uddanne elever og kursister i at mestre bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi i undervisningen bruger kvalitetsråvarer med fokus på bl.a. på økologi, dyrevelfærd og sæson. Samtidig skal vi have et øje på økonomien, og den balance har vi fundet i den nye aftale med Dagrofa Foodservice."

Partnerskab skal også gøre undervisningen mere virkelighedsnær

Det nye partnerskab trådte i kraft 1. august, og et centralt element er, at Dagrofa Foodservice skal medvirke til at gøre skolens undervisning endnu mere levende og relevant.

Søren Kristensen uddyber:

"Vi skal ikke være en støvet gammel skole. Tværtimod skal vi udover stepperne og være en aktiv del af den virkelighed, som vi uddanner vores elever til at begå sig i. Dagrofa Foodservice er en stor aktør i fødevarebranchen, og vi ser det som en klar fordel, at vi fremover kan trække på deres netværk og kulinariske ekspertviden."

På tegnebrættet er bl.a. en lang række af producentbesøg, kulinariske masterclasses med Dagrofa Foodservices egne specialister inden for bl.a. kød og ost samt et madspildsforløb.

Asger Rothenborg, salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, supplerer:

"Partnerskabet med Hotel- og Restaurantskolen er ikke en af vores største aftaler, men jeg er ikke i tvivl om, at det er en af de absolut vigtigste. Eleverne og kursisterne på skolen er dem, som er med til at forme den danske madscene i de kommende år, og vi ser det som et stort privilegie, at vi er med til at sikre fundamentet under fremtidens professionelle køkkener."

Hotel- & Restaurantskolen er Nordeuropas største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme med mere end 6.000 elever og kursister om året.

Fakta:

Dagrofa Foodservice er en af Danmarks største totalleverandører til foodservicesektoren og en del af Dagrofa-koncernen. Virksomheden leverer til mange forskellige kundesegmenter - fra den lokale café til Michelin-restauranter.

Dagrofa Foodservice står også bag tredive Cash & Carry-butikker på tværs af landet og specialistselskaberne Grambogård, Grøn Fokus, HKI Ost (som i forvejen er leverandør til HRS) og Prima Frugt.

Læs mere om Dagrofa