MEDALJER OG LEGATER TIL DE DYGTIGSTE NYUDDANNEDE

18. november 2025

Knap 300.000 kr. uddelt til skolens skarpeste håndværkere i mad og værtskab

De dygtigste nyuddannede svende fra Hotel- og Restaurantskolen modtog tirsdag deres velfortjente medaljer til skolens årlige medaljefest. Udvalgte elever blev desuden hædret med en række legater og særpriser for særligt store indsatser.


“At være god til et håndværk er noget, vi skal blive bedre til at hylde i Danmark - især når vi har at gøre med så dygtige håndværkere som jer. Jeg er sikker på, at I kommer til at sætte et stærkt aftryk på vores branche.”

Hotel- og Restaurantskolens direktør Søren Kristensen lagde ikke skjul på hverken stolthed eller forventninger, da han tirsdag sendte 113 nyuddannede elever ud i branchen med enten guld, sølv eller bronze om halsen.

De traditionsrige medaljer overrækkes hvert år til skolens dygtigste svende ved en stor medaljefest, hvor der desuden uddeles særpriser og legater til elever, der har vist et særligt stort potentiale på deres vej ud i branchen.

I år kunne 26 receptionister, tjenere, kokke, ernæringsassistenter og smørrebrød/catere dele legater for i alt 287.000 kr. imellem sig.

Legater og gaver fra en bred vifte af brancheaktører

Absalon Fonden var afsender på legater for i alt 110.000 kr. til de ni dygtigste nyuddannede receptionister:

  • 4 legater af 15.000 kr. gik til de Cathrine Hansen, Maja Bloch, Sofie Skov og Anna Olsen
  • 5 legater af 10.000 kr. gik Camilla Mauritzen, Josefine Herand, Arisala Chairak, Dina Gummer og Nana Bendixen

Horesta Jubilæumsfonden uddelte tre rejselegater på hver 30.000 kroner til smørrebrød/cater William Grindsted, receptionist Signe Østerby og tjener Karem Polat.

Derudover blev der uddelt diverse legater, gavekort og gaver fra 3F København, Bennekovs, Bent Brandt, Brønnum, Carlsberg, Crushgrind, Danske Bank, GoHotels, Inco, Kost og Ernæringsforbundet, Mandala Organic, Mette Ravn Vanilje, Philipson Wine, Praxis, Spiegelau og Tjenernes Hjælpefond.

Til sidst uddelte Hotel- og Restaurantskolens Udviklingsfond selv fire rejselegater på hver 15.000 kr. De gik til receptionist Karla Boldt, kok Kalle Sommer, kok Egil Aasen og ernæringsassistent Carla Andreasen.

"Giv den gas - men pas på jer selv"

Snart skal eleverne ud og sætte deres præg på fremtidens hotel- og restaurationsbranche – og det handler både om at skubbe til det gode håndværk, men også om rammerne om et sundt arbejdslig, påpegede gæstetaler Mikkel Marschall.

Han er til dagligt direktør i foreningen bag Sol over Gudhjem, Danmarks største madfestival og en af landets mest prestigefyldte kokkekonkurrencer.

”Man oplever meget i den her tossede branche - både det sjove og mindre sjove. Og det hele er med til at forme én; om det er en ekstra hektisk service, at pille løg i timevis eller bare at møde til tiden hver eneste dag. Så giv den gas, men pas på jer selv - og vær stolte af, at I er nogle pissedygtige håndværkere,” fortalte Mikkel Marschall.

Ganerne blev forkælet af skolens egne kokkeelever på 2. hovedforløb, der havde strikket en grøn og lokalt betonet menu sammen til de glade gæster og medaljemodtagere. Og efter mad, medaljer, særpriser og opmuntrende ord blev eleverne sendt videre i deres karriere for at fortsætte branchens positive udvikling.

Se alle modtagere af medaljer og priser