7. og 8. klasse: Valgfag
Få jeres valgfagsundervisning i Madkundskab på hele københavns kokkeskole.
Få madkundskab på Hotel- og Restaurantskolen
I 7. eller 8. klasse kan du og din klasse få jeres valgfagsundervisning i Madkundskab på hele københavns kokkeskole.
Her lærer I om mad, smag, sundhed og måltider fra vores skarpe undervisere, når I sammen arbejder og eksperimenterer med råvarer og opskrifter. Du kommer også til at møde mange andre unge mennesker, som også besøger os.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Samarbejde og fællesskab
På Hotel- og Restaurantskolen kommer du virkelig til at opleve værdien af et fællesskab omkring måltider.
At skabe et fælles måltid fra bunden kræver samarbejde, og alle hjælper til med at få arrangementet stablet på benene – så din indsats er vigtig! Fuldstændig som ude i den virkelige verden.
Du vil blive introduceret til flere forskellige værksteder. Du vil først og fremmest skulle arbejde i vores indendørs køkken, men vil muligvis også skulle arbejde i vores udendørskøkken (som vi bruger hele året) eller i vores store event-sal.
Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os.
Det er anderledes end normal skole - du får lov at bruge dine hænder i stedet for bare at sidde stille ved et bord. I klassen sidder jeg og kigger på uret og tænker “har jeg kun været her i 5 minutter?”, men her kan jeg være en hel formiddag og føle, at der kun er gået en time. Det er meget federe.
Fagets indhold og mål:
-
Mad og sundhed
Eleven lærer at foretage madvalg ud fra en målgruppe og forholde sig kritisk til madkommunikation. -
Fødevarebevidsthed
Eleven lærer at foretage begrundede valg af fødevarer i forhold til produktion, kvalitet og madoplevelser. -
Madlavning
Eleven lærer at eksperimentere ud fra grundlæggende madlavningsteknikker. -
Måltider og madkultur
Eleven lærer at opbygge måltider med forståelse for forskellige madkulturer og levevilkår.
Sådan er skolen
Når du besøger Hotel- og Restaurantskkolen, oplever du, hvor meget liv her er. Vores elever lærer en masse i køkkenerne og i klasseværelserne.
Men undervisningen på skolen foregår også helt andre steder, som ikke minder om andre skoler.
Vi har blandt andet et ferm lab, hvor vi fermenterer på livet løs, og vi har vores egen byhave, hvor vi dyrker økologiske krydderurter og grøntsager til undervisningen.
Når det er frokosttid, kan du vælge mellem vores helt egen restaurant, vores bæredygtige spisehus eller kaffebar, hvor du kan købe sandwiches og salater.
Der er også sociale arrangementer som fester, fredagsbarer, street food-arrangementer og udflugter.
Der er ikke to dage, der er ens, på Hotel- og Restaurantskolen.
Hvordan er FORLØBET?
Detaljer og udbytte
Forløbet foregår på Hotel- og Restaurantskolen gennem 10 uger pr. årgang og med fem timers besøg pr. gang. Det kan enten løbe i to år (7. og 8. klasse) eller ét år (8. klasse), inden der afsluttes med en mini-eksamen i faget i 8. klasse, som lægger op til prøven i folkeskolen.
Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os.
Gennem et valgfag får du lov til at stifte bekendtskab med dagligdagen på skolen gennem et længere forløb: Møde underviserne i en undervisningssammenhæng, bruge faciliteterne, møde andre unge på skolens uddannelser og i det hele taget få oplevelsen af at være på en erhvervsskole i et længere forløb.
Målgruppe
Elever, der går i 7. og 8. klasse.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte underviser Henrik Hynne på:
Telefon: 3147 50 02
Mail: hhy@hrs.dk