7. og 8. klasse: Valgfag

Få jeres valgfagsundervisning i Madkundskab på hele københavns kokkeskole.

Få madkundskab på Hotel- og Restaurantskolen

I 7. eller 8. klasse kan du og din klasse få jeres valgfagsundervisning i Madkundskab på hele københavns kokkeskole.

Her lærer I om mad, smag, sundhed og måltider fra vores skarpe undervisere, når I sammen arbejder og eksperimenterer med råvarer og opskrifter. Du kommer også til at møde mange andre unge mennesker, som også besøger os.

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Samarbejde og fællesskab

På Hotel- og Restaurantskolen kommer du virkelig til at opleve værdien af et fællesskab omkring måltider.

At skabe et fælles måltid fra bunden kræver samarbejde, og alle hjælper til med at få arrangementet stablet på benene – så din indsats er vigtig! Fuldstændig som ude i den virkelige verden. 

Du vil blive introduceret til flere forskellige værksteder. Du vil først og fremmest skulle arbejde i vores indendørs køkken, men vil muligvis også skulle arbejde i vores udendørskøkken (som vi bruger hele året) eller i vores store event-sal. 

Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os.

Andreas Brobygning

Det er anderledes end normal skole - du får lov at bruge dine hænder i stedet for bare at sidde stille ved et bord. I klassen sidder jeg og kigger på uret og tænker “har jeg kun været her i 5 minutter?”, men her kan jeg være en hel formiddag og føle, at der kun er gået en time. Det er meget federe.

Andreas, 7. klasse

Fagets indhold og mål:

  • Mad og sundhed
    Eleven lærer at foretage madvalg ud fra en målgruppe og forholde sig kritisk til madkommunikation.
  • Fødevarebevidsthed
    Eleven lærer at foretage begrundede valg af fødevarer i forhold til produktion, kvalitet og madoplevelser.
  • Madlavning
    Eleven lærer at eksperimentere ud fra grundlæggende madlavningsteknikker.
  • Måltider og madkultur
    Eleven lærer at opbygge måltider med forståelse for forskellige madkulturer og levevilkår.

Hvordan er FORLØBET?

Detaljer og udbytte

Forløbet foregår på Hotel- og Restaurantskolen gennem 10 uger pr. årgang og med fem timers besøg pr. gang. Det kan enten løbe i to år (7. og 8. klasse) eller ét år (8. klasse), inden der afsluttes med en mini-eksamen i faget i 8. klasse, som lægger op til prøven i folkeskolen.

Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os.

Gennem et valgfag får du lov til at stifte bekendtskab med dagligdagen på skolen gennem et længere forløb: Møde underviserne i en undervisningssammenhæng, bruge faciliteterne, møde andre unge på skolens uddannelser og i det hele taget få oplevelsen af at være på en erhvervsskole i et længere forløb.

Målgruppe

Elever, der går i 7. og 8. klasse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte underviser Henrik Hynne på:

Telefon: 3147 50 02

Mail: hhy@hrs.dk

Henrik Hynne

Har du spørgsmål til forløbet?

Teamleder

Henrik Hynne