Burger med kutlingebøf
Burger med kutlingebøf og remoulade
HovedretDet skal du bruge
Ingredienser
- ½ kg Fileteret kutling, kun kød (1½-2 kg hel kutling, 20-24 stk.)
- 2 spsk. Mel
- 1 dl Piskefløde
- 2 stk. Æg
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Citron, saft
- Salt og peber
- Revet muskatnød
- 1 dl God mayonnaise
- 1 dl Pickles (gerne hjemmelavet af årstidens grøntsager)
- 2 tsk. Sukker
- Lidt citronsaft
- Salt, peber
- 2 stk. Æble
- Bredbladet persille
- 8 stk. Briocheboller (eller bag selv!)
- Salat fx frisee- og radicchiosalat
- Smør el. olie til stegning
Sådan gør du
Kutlingerne fileteres og kødet hakkes groft.
Bland kødet med fløde, æg, finthakket løg, mel, saft af citron, salt, peber, lidt revet muskatnød, rør sammen til en fast fars. Farsen stilles til side et køligt sted, så den får lov at sætte sig en smule.
Mayonnaise og pickles blandes sammen til en grov remoulade. Tilsæt salt, peber, lidt sukker og citrussaft.
Hak bredbladet persille groft og skær æblet i tynde både.
Form fiskefarsen til fire hakkebøffer. Opvarm en stegepande og tilsæt smør/olie.
Når fedtstoffet er bruset af, lægges bøfferne på panden, hvor de trykkes lidt flade.
Steg på begge sider ved middel varme til de er gennemstegt og gyldne.
Lun burgerbollerne imens bøfferne steger sprøde.
Anretning
-
Skær bollerne op og smør dem med remoulade
-
Læg en kutlingebøf på hver
-
Top med salat, hakket persille og æbleskiver
-
Server med sprøde fritter og lidt dip
-
Tip
Som variation kan du stege farsen til fiskefrikadeller og servere med hjemmelavet remoulade og klassisk tilbehør.