Hotel- og Restaurantskolens opskrift på burger med tempeh.

Burger med tempeh

Her er opskriften på en meget anderledes burger, end den man normalt støder på!

Burger med tempeh

4 burgere
4-5 timer
4 burgere
4-5 timer

Det skal du bruge

Redskaber

  • En 3-4 l. frysepose
  • En pande
  • En pensel

Ingredienser:

Tempehbøf

  • 300g tempeh (kan købes online eller i irma)
  • 1dl soya
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk kværnet peber

Karamelliserede løg

  • 2 løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. honning

Fyld

  • 4 Brioche boller (gerne hjemmelavet)
  • Cheddarost
  • Tomater
  • Grønne salatblade
  • Mayonnaise (gerne hjemmelavet)

Sådan gør du

Bland soya, røget papirka, presset hvidløg og peber i en 3-4 L frysepose. Kom tempehblokken ned i posen og ryst, så marinaden fordeler sig på hele tempehen.

Snør posen tæt omkring tempeh med marinade og lad det stå og marinere ved stuetemperatur i 1-4 timer (hvis det laves dagen inden, marineres tempehen på køl).

Pil og skær løgene i ringe. Smelt smørret på en pande ved lav varme. Tilsæt løgene og lad dem blive bløde og gyldenbrune – det tager ca. 10 min.

Tilsæt æblecidereddike og honning, og lad løgene karamellisere yderligere 3 min, inden de tages af varmen.

Skær tilbehøret ud i passende skiver til burgerfyld.

Tag tempehen ud af posen og skær 8 skiver af blokken i ca. 2 cm tykkelse. Varm en pande med lidt olie og læg skiverne på. Steg tempehen sprød på hver side, alt i mens at bollerne varmes:

Skær briochebollerne over, pensel dem evt. med smeltet smør på indersiden og varm dem 5 min i ovnen.

Saml burgeren med underbolle, karamelliserede løg, tempeh, cheddar, tomat, salat, mayonnaise og overbolle.