Burger med tempeh
Her er opskriften på en meget anderledes burger, end den man normalt støder på!
Burger med tempeh
Det skal du bruge
Redskaber
- En 3-4 l. frysepose
- En pande
- En pensel
Ingredienser:
Tempehbøf
- 300g tempeh (kan købes online eller i irma)
- 1dl soya
- 1 tsk. Røget paprika
- 1 fed hvidløg
- Frisk kværnet peber
Karamelliserede løg
- 2 løg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. honning
Fyld
- 4 Brioche boller (gerne hjemmelavet)
- Cheddarost
- Tomater
- Grønne salatblade
- Mayonnaise (gerne hjemmelavet)
Sådan gør du
Bland soya, røget papirka, presset hvidløg og peber i en 3-4 L frysepose. Kom tempehblokken ned i posen og ryst, så marinaden fordeler sig på hele tempehen.
Snør posen tæt omkring tempeh med marinade og lad det stå og marinere ved stuetemperatur i 1-4 timer (hvis det laves dagen inden, marineres tempehen på køl).
Pil og skær løgene i ringe. Smelt smørret på en pande ved lav varme. Tilsæt løgene og lad dem blive bløde og gyldenbrune – det tager ca. 10 min.
Tilsæt æblecidereddike og honning, og lad løgene karamellisere yderligere 3 min, inden de tages af varmen.
Skær tilbehøret ud i passende skiver til burgerfyld.
Tag tempehen ud af posen og skær 8 skiver af blokken i ca. 2 cm tykkelse. Varm en pande med lidt olie og læg skiverne på. Steg tempehen sprød på hver side, alt i mens at bollerne varmes:
Skær briochebollerne over, pensel dem evt. med smeltet smør på indersiden og varm dem 5 min i ovnen.
Saml burgeren med underbolle, karamelliserede løg, tempeh, cheddar, tomat, salat, mayonnaise og overbolle.