Canadas bedste levermousse
Canadas bedste levermousse
Forret / appetizer30 min.
4 pers
30 min.
4 pers
Det skal du bruge
Ingredienser
- 250 g Gåselever
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Smør
- 1 kvist Rosmarin
- 1 kvist Timian
- 1 fed Hvidløg
- 6 cl Madeira
- ½ dl Piskefløde
- 2-3 stk. Søde ansjoser
- Salt, peber
- 4 stk. Figner
- 4 spsk. Honning
- 8 stk. Brombær
Sådan gør du
Varm olien og smør i en pande, og steg lever sammen med rosmarin, timian og hvidløg i ca. 8-10 min. ved ikke alt for høj varme.
Kom madeira ved og lad den koge næsten væk. Tag rosmarin og timian op fra panden og kom resten af indholdet fra panden i en blender sammen med ansjoser.
Blend til konsistensen er lind og tilsæt fløde undervejs. Smag til med salt og peber, og sæt massen på køl i 10-15 min.
Bag figner med en spsk. honning ved 200° i ca. 10 min.