Chokoladetrøffel med hokkaido

Chokoladetrøffel med hokkaido

Opskriften er udviklet til grøn madfestival 2022 og til 125 personer. Opskriften kan ikke skaleres ned til 4 personer ved at dividere, men man kan tage udgangspunkt i ingredienserne og fremgangsmetoden.
125 personer
125 personer

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser:

  • 3 kg hokkaido græskar til bagning
  • 1 kg hokkaido græskar til kogning
  • 1 kg mørk chokolade 70 %
  • Ca. 1 spsk salt
  • 100 g valgfri smag; fx vanilje, romessens, lakridspulver eller andet

SÅDAN GØR DU

Skræl 3 kg hokkaido, og skær dem over i halve. Fjern kernerne og bag græskar på 220 grader i ca. 50 minutter.

Derefter blendes det helt homogent.

Skræl 1 kg. Hokkaido, fjern kerner, og hak den groft. Koges mør i usaltet vand, og blendes mens den er ret lun/varm. Blandes derefter med de bagte græskar. 

Udnyt varmen og rør den mørke chokolade i den nu blandede ”græskarmasse” til det er smeltet. Tilsæt salt og valgfri smag.

Fyld massen i sprøjtepose og sprøjt i halvkugle-silicone forme og sæt på frys til de er helt hårde. 

Derefter kan de sættes sammen til en kugle og coates. Til 15 trøfler smelt ca. 200 g mørk chokolade (70%).