Chokoladetrøffel med hokkaido
Chokoladetrøffel med hokkaido
Opskriften er udviklet til Grøn Madfestival 20222-3 timer
50-70 stk.
2-3 timer
50-70 stk.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser:
- 1 kg hokkaido græskar (1-2 græskarhoveder afhængig af størrelse)
- 250 g mørk chokolade 70 % (hakket eller i knapper)
- 1/2 tsk salt
- Evt. anden smagsgiver efter lyst og behov; fx vanilje, romessens, lakridspulver el. lign.
- Mere chokolade til overtræk
SÅDAN GØR DU
Skræl græskarrene, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Fordel det i to portioner af ca. en fjerdedel og tre fjerdedele.
Bag den store portion i kvarter ved 220 grader i ca. 50 minutter. Skær den lille portion i grove tern og kog dem møre i usaltet vand.
Blend de to slags græskar til en homogen masse, mens det stadig er varmt.
Udnyt varmen og rør den mørke chokolade ind i græskarmassen til det er smeltet. Smag til med salt og eventuelt andre smagsgivere.
Fyld massen i sprøjtepose og sprøjt ud i halvkugle-silicone forme. Sæt på frost, til de er helt hårde.
Derefter kan to halvdele trykkes sammen til en kugle og overtrækkes med smeltet chokolade. Til 15 trøfler smelt ca. 200 g mørk chokolade (70%).