Cremet græskarsuppe med kokosmælk
Græskarsuppe med kokosmælk
Forret/hovedretOpskrift
Ingredienser
1-2 hokkaido-græskar (ét stort eller to mindre)
3 skallotteløg
4 fed hvidløg
1 bdt timian
1/2 bdt salvie
1 l grøntsags- eller hønseboullion
2 dåser koksmælk
2,5 dl piskefløde
Salt og peber efter smag
Sådan gør du
Tænd din ovn 180 grader. Del græskarret i kvarte og fjern indmaden. Bag dem en halv time i ovnen.
Imens græskarret bager, pil og hak da løg, hvidløg, salvie og timian. Svits det i en gryde, til løgene er møre.
Tilsæt det færdigbagte græskar, boullion, kokosmælk og fløde, og lad det hele simre ca. 10 minutter. Hold evt. en smule af væsken tilbage, som du kan bruge til at justere konsistensen af den blendede suppe til sidst.
Blend suppen til den er jævn og glat - enten i en blender eller direkte i gryden med en stavblender.
Smag til efter behov med salt og peber og måske lidt citron eller eddike.
Server i skåle eller dybe tallerkener. Pynt evt. med en smule fløde, kokosmælk, urter, græskarkerner eller lignende fordelt på toppen.