Cremet græskarsuppe med kokosmælk

Græskarsuppe med kokosmælk

Forret/hovedret
45 minutter
8 personer
45 minutter
8 personer

Opskrift

Ingredienser

1-2 hokkaido-græskar (ét stort eller to mindre)
3 skallotteløg
4 fed hvidløg
1 bdt timian
1/2 bdt salvie
1 l grøntsags- eller hønseboullion
2 dåser koksmælk
2,5 dl piskefløde
Salt og peber efter smag

Sådan gør du

Tænd din ovn 180 grader. Del græskarret i kvarte og fjern indmaden. Bag dem en halv time i ovnen.

Imens græskarret bager, pil og hak da løg, hvidløg, salvie og timian. Svits det i en gryde, til løgene er møre.

Tilsæt det færdigbagte græskar, boullion, kokosmælk og fløde, og lad det hele simre ca. 10 minutter. Hold evt. en smule af væsken tilbage, som du kan bruge til at justere konsistensen af den blendede suppe til sidst.

Blend suppen til den er jævn og glat - enten i en blender eller direkte i gryden med en stavblender.

Smag til efter behov med salt og peber og måske lidt citron eller eddike.

Server i skåle eller dybe tallerkener. Pynt evt. med en smule fløde, kokosmælk, urter, græskarkerner eller lignende fordelt på toppen.