Dybstegt, puffet og sprødt rispapir

Dybstegt rispapir

Dybstegt rispapir

Opskriften er udviklet til grøn madfestival 2022 og til 125 personer. Opskriften kan ikke skaleres ned til 4 personer ved at dividere, men man kan tage udgangspunkt i ingredienserne og fremgangsmetoden.
125 personer
125 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

  • Ca. 35 hele stykker rispapir
  • Fritureolie
  • Evt. salt

Sådan gør du

Et stykke rispapir bøjes og deles i to. De to stykker deles også, så der er fire lige store kvadrater i alt. Varm olien op, til det syder godt om en træpind. Læg et kvadrat rispapir i den varme olie. Passer temperaturen, svulmer den op med det samme. Tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir

DE MÅ IKKE LIGGE OVENPÅ HINANDEN, FØR DE ER KOLDE.

Hvis man er hurtig, kan de krydres, lige når de tages op. Pas på mængden, hvis der krydres med salt.

Anretning

Der er et stykke dybstegt rispapir pr. person.