Friterede stillehavsøsters
FRITEREDE STILLEHAVSØSTERS MED BRUNET SMØR-MAYONNAISE
Forret / appetizerDet skal du bruge
Ingredienser
- 8 stk. Stillehavsøsters
- 1 L Olie til fritering
- 1 Æg til panering
- 50 g Mel
- 100 g Panko-raps (kan erstattes med rasp)
Mayonnaise
- 80 g smør
- 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
- 2 dl Vegetabilsk/neutral olie
- 1 knsp. Salt
- 2 tsk. Æblecidereddike
- Salt og peber
- Urter til pynt
Sådan gør du
Mayonnaise
Start med at smelte smørret ved middel varme, så det begynder at brune, skal gerne blive nøddebrunt. Sigt det brunede smør gennem et klæde, for at få vallen fra smørret væk, køl ned til stuetemperatur.
Pisk pasteuriserede æggeblommer, æblecidereddike og et knivspids salt luftigt, kom en lind stråle olie i de piskede æggeblommer, mens der piskes. Pisk indtil passende tykkelse.
Pisk den tempererede smør i mayonnaisen. Kom i en frysepose og læg på køl, indtil den skal bruges.
Østers
Varm fritureolien op til ca. 180°.
Åben østers med østers-kniven, tag viskestykke rundt om østers og vrik den åben, enten bagfra eller fra siden.
Skyl alle østers fri for skaller, og skyl skallerne, da de skal bruges til anretningen.
Vend først de skyllede østers i mel, derefter i det sammenrørte æg og vend i rasp.
Tjek om olien er varm, ved at lægge en lille smule panko-rasp i den varme olie, hvis det syder med det samme, er den klar til fritering
(el. brug enden af en tændstik).
Friter de panerede østers indtil de er gyldne og sprøde, læg dem på fedtsugende papir og giv dem en lille smule fint salt, når de kommer op af olien