Spyd med paneret tofu

Friteret tofu

Friteret tofu

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser:

  • Tofu i den mængde som ønskes
  • Fritureolie 

SÅDAN GØR DU

Tofuen kan være ret blød, så man skal være lidt forsigtig, ellers smuldrer den.

Man kan med fordel åbne pakkerne i begge ender, og forsigtigt – så den ikke smuldrer -skubbe ”klodsen” ud på et skærebræt, og skære den i skiver i god tid – evt. dagen før.

Der skæres 6 lige brede skiver på den korte led. Læg alle skiverne på en bageplade med bagepapir. Man kan godt lægge 3 lag i højden med bagepapir imellem. Dæk pladen med film, og sæt i køleskab til dagen efter.

Skær forsigtigt hver skive i 4 lige store tern. Varm fritureolie op til ca. 165°C. Olien skal være så varm, at når man lægger et tern tofu i, så bobler det lystigt omkring den.

Pas på med at komme for mange i ad gangen, da tofuen indeholder en del vand, og så kan det sprutte.

Når de er gyldenbrune, tages de forsigtigt op med hulske og lægges på fedtsugende papir, og drysses evt. med lidt salt.