Gåseboller med confit og coleslaw

Gåseboller med confit og coleslaw

Forret / appetizer
5 timer
4-6 pers
5 timer
4-6 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

Burger boller 10 stk.

  • 25 g Gær
  • 3 dl Mælk
  • 2 spsk. Honning
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1 knivspids Kardemomme, stødt
  • 550 g Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 125 g Smør, skåret i tern,
  • stuetempereret
  • 1 stk. Æg til pensling

     

Confit

  • 4 stk. Store gåselår, candagås
  • 1 L Gåse- eller andefedt
  • 1 bdt. Timian
  • 5-6 stk. Laurbærblade
  • ½ stk. Hvidløg

Coleslaw

  • 1 stk. Kålhoved (palmekål, rødkål el. spidskål)
  • 5 stk. Gulerødder
  • 2 dl Creme fraiche
  • 3 dl Hjemmerørt mayonnaise
  • 2-3 spsk. Eddike (gerne lys balsamico eller æbleeddike)
  • 2-3 spsk. Sukker eller økologisk honning

Sådan gør du

Boller

Lun mælken, kom mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.

Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen - evt. på røremaskine til det er ensartet og er en flydende blød, glat dej.

Rør resten af melet i lidt efter lidt og ælt til en smidig dej.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål, dækket med et klæde i ca. 2 timer.

Form 10 runde boller og stil til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time.

Herefter pensles de med et sammenpisket æg, drys med sesamfrø og bag i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 12-14 min. (længere tid, hvis briochebollerne er større).

Lad dem køle af på en rist inden de skæres op og bruges til burgere.

Tip: Briocheboller kan laves i forvejen og kan fint fryses ned. De optøs, stænkes med vand og lunes i ovnen ved 175° i 5-7 min.

Confit

Gåselårene saltes, og krydres med timian og knuste laurbærblade og sættes på køl i min. 2 timer (gerne natten over).

teg dem let gyldne i en passende gryde eller stegeso, og dæk dem med varm fedt eller neutralolie.

Læg et ½ hvidløg, lidt timian og et par laurbærblade med i gryden, og læg et låg over. Lad dem simre ved svag varme i ca. 2-2½ time, til kødet er så mørt, at det næsten falder fra benet.

Inden servering, tager man lårene op af fedtet og lægger dem i et passende ovnfast fad. Sprødsteg dem i en 220° varm ovn.

Pil kødet af lårene og sæt til side.

Coleslaw og dressing

Snit kålen fint og riv gulerødderne groft. Bland dressing og vend grøntsagerne rundt i dressingen.