Gåseboller med confit og coleslaw
Gåseboller med confit og coleslaw
Forret / appetizerDet skal du bruge
Ingredienser
Burger boller 10 stk.
- 25 g Gær
- 3 dl Mælk
- 2 spsk. Honning
- 1.5 tsk. Salt
- 1 knivspids Kardemomme, stødt
- 550 g Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 125 g Smør, skåret i tern,
- stuetempereret
- 1 stk. Æg til pensling
Confit
- 4 stk. Store gåselår, candagås
- 1 L Gåse- eller andefedt
- 1 bdt. Timian
- 5-6 stk. Laurbærblade
- ½ stk. Hvidløg
Coleslaw
- 1 stk. Kålhoved (palmekål, rødkål el. spidskål)
- 5 stk. Gulerødder
- 2 dl Creme fraiche
- 3 dl Hjemmerørt mayonnaise
- 2-3 spsk. Eddike (gerne lys balsamico eller æbleeddike)
- 2-3 spsk. Sukker eller økologisk honning
Sådan gør du
Boller
Lun mælken, kom mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen - evt. på røremaskine til det er ensartet og er en flydende blød, glat dej.
Rør resten af melet i lidt efter lidt og ælt til en smidig dej.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål, dækket med et klæde i ca. 2 timer.
Form 10 runde boller og stil til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time.
Herefter pensles de med et sammenpisket æg, drys med sesamfrø og bag i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 12-14 min. (længere tid, hvis briochebollerne er større).
Lad dem køle af på en rist inden de skæres op og bruges til burgere.
Tip: Briocheboller kan laves i forvejen og kan fint fryses ned. De optøs, stænkes med vand og lunes i ovnen ved 175° i 5-7 min.
Confit
Gåselårene saltes, og krydres med timian og knuste laurbærblade og sættes på køl i min. 2 timer (gerne natten over).
teg dem let gyldne i en passende gryde eller stegeso, og dæk dem med varm fedt eller neutralolie.
Læg et ½ hvidløg, lidt timian og et par laurbærblade med i gryden, og læg et låg over. Lad dem simre ved svag varme i ca. 2-2½ time, til kødet er så mørt, at det næsten falder fra benet.
Inden servering, tager man lårene op af fedtet og lægger dem i et passende ovnfast fad. Sprødsteg dem i en 220° varm ovn.
Pil kødet af lårene og sæt til side.
Coleslaw og dressing
Snit kålen fint og riv gulerødderne groft. Bland dressing og vend grøntsagerne rundt i dressingen.