Gåsebryst med rodfrugter og vilde urter
Gåsebryst med rodfrugter og vilde urter
HovedretDet skal du bruge
Ingredienser
- 1 stk. Brystkød, canadagås
- 1 stk. Bagekartoffel
- 1 stk. Rødbede
- 2 stk. Gulerødder
- 3 spsk. Honning
- 1 tsk. Frisk ingefær, revet
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Chili
- Salt og peber
- Friske urter og/eller spiselige blomster
Sådan gør du
Gåsebrystet steges ved svag varme. Først med skindsiden nedad, således at maksimalt fedt smeltes af. Stil det afsmeltede fedt til side.
Gåsebrystet vendes og steges videre i ca. ½ time, mens det vendes jævnligt. Tag brystet af panden ved en kerne temperatur på 60°.
Krydder med salt og lad den hvile/trække i ca. 20 min., så løber saften ikke fra, når man skærer brystet i skiver.
Rodfrugter skæres i mundrette stykker og steges gyldne i gåsefedt. De krydres med salt.
Anretning:
Skær gåsebrystet i passende stykker eller skiver og anret dem på en tallerken sammen med kartofler, rødbeder og gulerødder.
Smelt honningen på en pande og tilføj hakket chili, hvidløg, fintrevet ingefær og knust sort peber. Hæld blandingen over gåsebrystet, pynt med urter og evt. spiselige blomster.
Server straks, Bon Appetit!
Tip: Som ekstra tilbehør kan du servere en grov chutney af hyben.