Gallette med hyben og brombær
Gallette med hyben og brombær
DessertDet skal du bruge
Ingredienser
Dej
- 190 g Hvedemel
- ½ tsk. Rørsukker
- ¼ tsk. Salt
- 125 g Koldt usaltet smør, skåret i små tern
- 4-5 spsk. Isvand
Fyld
- 100 g Hyben uden kerner
- 50 g Æble
- 50 g Armenske brombær
- 50 g Sukker
- En lille smule væde (vand eller forskellige former for alkohol)
- Creme fraiche 38%
Sådan gør du
Dej
Bland mel, sukker og salt i en stor skål.
Arbejd smørret ind i det andet, med dine fingre, så det hele hænger sammen, med nogle små stykker smør i.
Lav en brønd i midten af dejen, og tilføj 4 spsk. isvand og rør i det igen til at du kan lave en kugle. Hvis den er tør, tilføj lidt mere vand.
Når du har formet den til en kugle, skal du filme den tæt og presse den til ca. 20 cm i diameter.
Film den stramt og læg den i køleskabet i 1 time (op til 2 dage) før den skal rulles ud.
Tip: Du kan også opbevare dejen i fryseren i op til 2 måneder, optøden i køleskabet dagen før, du skal bruge den.
Fyld
Skær frugt og bær ud i mindre strykker og mix det sammen i en gryde.
Sæt den på middel varme og rør rundt til det minder en smule om marmelade og lad den køle ned inden brug
Gallette
Forvarm ovnen til 200°.
Tag dejen og rul den ud til et tyndt lag på meldrysset bord. (Du kan sagtens dele den op i mindre stykker, så du kan få flere små).
Læg fyldet i midten af dejen og bred det ud, så du stadig har en kant, du kan folde.
Fold kanten ind så den lapper en smule over fyldet. Sæt din gallette i midten af ovnen og bag i 40-50 min. til den får en gylden skorpe. Lad den afkøle i 10-15 min.