Hotel- og Restaurantskolens opskrift på grøn gazpacho

Grøn gazpacho

Grøn gazpacho

Opskriften er udviklet til grøn madfestival 2022 og til 125 personer. Opskriften kan ikke skaleres ned til 4 personer ved at dividere, men man kan tage udgangspunkt i ingredienserne og fremgangsmetoden.
125 personer
125 personer

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser:

  • 30 skrællede agurker
  • 3 kg ærter
  • 15 friske jalapenos
  • 2 hele hvidløg (pilles og rives/blendes)
  • Saft fra 10 limefrugter
  • 3 liter vand
  • 900 g olivenolie
  • Salt
  • Evt. hakket koriander eller anden krydderurt

SÅDAN GØR DU

Agurker skrælles og blendes grundigt med resten. Ønskes en meget fin og blød suppe, kan den køres igennem en si. Smag til med salt

Til én person 6,5 cl gazpacho. 

Valgfri brug af skræller:

Skrællerne/lange strimler fra limefrugterne kan evt. dehydreres og benyttes til at pynte med.