Grøntsagstortilla med tofu og timian
Grøntsagstortilla med tofu og timian
Opskriften er udviklet til grøn madfestival 2022 og til 1 stor gastrobakke. Opskriften kan ikke skaleres ned til 4 personer ved at dividere, men man kan tage udgangspunkt i ingredienserne og fremgangsmetoden.DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser:
- 2,1 kg kartofler (skrællet og revet)
- 800 g gulerødder (skrællet og revet)
- 2,1 kg tofu
- 250 g kikærtemel
- 3 dl olivenolie
- 60 g bagepulver
- 18 g gurkemeje
- Ca. 70 g salt
- Friske timianblade
- Peber efter smag
SÅDAN GØR DU
Smuldr tofu og tilsæt resten, undtagen gulerødder og kartofler. Rør massen godt sammen, og uden klumper.
Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i korte stykker, og snit dem i tynde strimler på en food processor eller køkkenmaskine. Pres overskydende vand af, og rør dem i massen.
Smør siderne på en stor gastrobakke med olie, og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld hele blandingen i gastrobakken. Bages i ovnen ved 180 – 190°C i ca. 30 min. Til den er gylden. Lad den hvile lidt på bordet.
Tag en bageplade uden kanter, og læg bagepapir på. Vend tortillaen forsigtigt ud på bagepladen, og træk lige så forsigtigt bagepapiret af toppen. Bag yderligere i 15-20 min, så den side også er gylden. Lad den trække på pladen, så den ”sætter sig”.
Ved servering skæres kanterne af, og der skæres 50 lige store stykker.
Tortillastykkerne kan serveres lune eller kolde.
De kan serveres med eller uden valgfri topping.