Hvid gløgg
Som varmer på de kolde dage
HVID GLØGG
8 glas
2 timer
8 glas
2 timer
Det skal du bruge
Redskaber
- Et dl-mål
- En si
- En gryde med låg
Ingredienser - krydderiblanding
20 g hel kanel- 10 g hel stjerneanis
- 10 g kardemomme kapsler
- 3 g hele nelliker
- 3 g hel allehånde
- 8 g tørret appelsinskal
Ingredienser - gløgg
- 15 skiver frisk økologisk ingefær
- 3 økologiske appelsiner
- 0,5 l økologisk æblejuice
- 1-2 dl lyse, økologiske rosiner
- 8 hakkede, tørrede øko-abrikoser
- 50 g flækkede, smuttede øko-mandler
- 1 flaske hvidvin
Sådan gør du
- Lad rosiner og abrikoser trække i 2 dl af hvidvinen (eller hvis der skal være lidt mere knald på, kan de trække i 1 dl lys rom og/eller 1 dl calvados).
- Skær appelsinerne i skiver og kog dem i ca. 15-20 minutter i æblejuicen sammen med krydderierne og ingefær.
- Lad juicen afkøle og si krydderier, appelsin og ingefær fra.
- Tilsæt mandler, hvidvin samt blandingen af rosiner og abrikoser.
- Varm gløggen op under låg til drikkeklar temperatur og server – undgå at bringe det i kog.