Hotel- og Restaurantskolens opskrift på hvid gløgg.

Hvid gløgg

Som varmer på de kolde dage

HVID GLØGG

8 glas
2 timer
8 glas
2 timer

Det skal du bruge

Redskaber

  • Et dl-mål
  • En si
  • En gryde med låg

Ingredienser - krydderiblanding


  • 20 g hel kanel
  • 10 g hel stjerneanis
  • 10 g kardemomme kapsler
  • 3 g hele nelliker
  • 3 g hel allehånde
  • 8 g tørret appelsinskal

Ingredienser - gløgg

  • 15 skiver frisk økologisk ingefær
  • 3 økologiske appelsiner
  • 0,5 l økologisk æblejuice
  • 1-2 dl lyse, økologiske rosiner
  • 8 hakkede, tørrede øko-abrikoser
  • 50 g flækkede, smuttede øko-mandler
  • 1 flaske hvidvin

Sådan gør du

  1. Lad rosiner og abrikoser trække i 2 dl af hvidvinen (eller hvis der skal være lidt mere knald på, kan de trække i 1 dl lys rom og/eller 1 dl calvados).
  2. Skær appelsinerne i skiver og kog dem i ca. 15-20 minutter i æblejuicen sammen med krydderierne og ingefær.
  3. Lad juicen afkøle og si krydderier, appelsin og ingefær fra.
  4. Tilsæt mandler, hvidvin samt blandingen af rosiner og abrikoser.
  5. Varm gløggen op under låg til drikkeklar temperatur og server – undgå at bringe det i kog.