Hyben chutney / ketchup
Hyben chutney / ketchup
Tilbehør20 min.
1 glas / 3 dl
20 min.
1 glas / 3 dl
Det skal du bruge
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Æble
- 250 g Hyben (friske eller frost)
- 2 cl Eddike
- 20 g Sukker
- 3 stk. Stjerneanis
- 2 stk. Laurbærblade
- Salt og Peber
Sådan gør du
Chutney
Hak løg og æble i ½ x ½ cm. Rens og hak hyben groft.
Sauter løg, stjerneanis og laurbær i 2 min. til løgene bliver klare. Tilsæt æbler til din saute og sauter videre i 2 min.
Tilsæt hyben og vend op i din saute ved middel varme. Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Den grove chutney hældes på sylteglas og er klar til brug.
Ketchup
Hvis du ønsker en ketchup i stedet – tilsæt lidt vand og kog videre på din saute.
Hæld i en blender og sigt herefter gennem en sigte. Fyld ketchuppen på flaske, og den er klar til brug.
Tip: Skyl glas/flaske med atamon, så holder chutneyen/ketchuppen længere.