Hyben chutney / ketchup

Hyben chutney / ketchup

Tilbehør
20 min.
1 glas / 3 dl
20 min.
1 glas / 3 dl

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 stk. Løg
  • 1 stk. Æble
  • 250 g Hyben (friske eller frost)
  • 2 cl Eddike
  • 20 g Sukker
  • 3 stk. Stjerneanis
  • 2 stk. Laurbærblade
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Chutney

Hak løg og æble i ½ x ½ cm. Rens og hak hyben groft.

Sauter løg, stjerneanis og laurbær i 2 min. til løgene bliver klare. Tilsæt æbler til din saute og sauter videre i 2 min.

Tilsæt hyben og vend op i din saute ved middel varme. Smag til med eddike, sukker, salt og peber.

Den grove chutney hældes på sylteglas og er klar til brug.


Ketchup

Hvis du ønsker en ketchup i stedet – tilsæt lidt vand og kog videre på din saute.
Hæld i en blender og sigt herefter gennem en sigte. Fyld ketchuppen på flaske, og den er klar til brug.

Tip: Skyl glas/flaske med atamon, så holder chutneyen/ketchuppen længere.