Hyben med tuille
Hyben med tuille, profiteroles og hyben ganache
DessertDet skal du bruge
Ingredienser
Hybenis
- 8 stk. Æggeblommer
- 240 g Sukker
- 2,5 dl Piskefløde
- 7 dl Sødmælk
- 250 g Hyben, uden kerner
- 4 stk. Stjerneanis
Hyben tuille
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 50 g Mel
- 30 g Æggehvide
- 50 g Hyben, uden kerner
Profiteroles
- 100 g Smør
- 2 dl Vand
- 125 g Mel
- 4 stk Æg
- 1 knsp. Salt
Hyben ganache
- 200 g Hvid chokolade
- 1 dl Fløde
- 50 g Hyben, uden kerner
Sådan gør du
Hybenis
Kog fløde, sødmælk, hyben og stjerneanis op. Blend massen og sigt efterfølgende fløden fra til is. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
Mix hybenfløde og æggemasse i en gryde og varm forsigtigt op/leger til 84°.
Køl ismassen ned og den er klar til ismaskinen (eller hæld i en beholder og på frost, rør i isen jævnligt).
Hyben tuille
Blend alle ingredienser i en blender til en ensartet masse. Smør massen tyndt ud på bagepapir.
Bag tuillen på 170° i 5-7 min.
Profiteroles
Smelt smør i vand, tilsæt mel. Rør grundigt og bag melbollen grundigt i gryden.
Tilsæt et æg af gangen og pisk dejen ensartet.
Kom dejen i sprøjtepose og afsæt kugler på størrelse med en lille valnød på bagepapir.
Bages ved 180° i ca. 15 min. Afkøles på rist.
Hyben ganache
Kog fløde op med hyben. Hæld fløden over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet.
Film massen, så den er lufttæt. Afkøl massen og pisk den herefter luftig.