Hyben med tuille

Hyben med tuille, profiteroles og hyben ganache

Dessert
2 timer
8 pers
2 timer
8 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

Hybenis

  • 8 stk. Æggeblommer
  • 240 g Sukker
  • 2,5 dl Piskefløde
  • 7 dl Sødmælk
  • 250 g Hyben, uden kerner
  • 4 stk. Stjerneanis

Hyben tuille

  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 50 g Mel
  • 30 g Æggehvide
  • 50 g Hyben, uden kerner


Profiteroles

  • 100 g Smør
  • 2 dl Vand
  • 125 g Mel
  • 4 stk Æg
  • 1 knsp. Salt


Hyben ganache

  • 200 g Hvid chokolade
  • 1 dl Fløde
  • 50 g Hyben, uden kerner

Sådan gør du

Hybenis 

Kog fløde, sødmælk, hyben og stjerneanis op. Blend massen og sigt efterfølgende fløden fra til is. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.

Mix hybenfløde og æggemasse i en gryde og varm forsigtigt op/leger til 84°.

Køl ismassen ned og den er klar til ismaskinen (eller hæld i en beholder og på frost, rør i isen jævnligt).


Hyben tuille

Blend alle ingredienser i en blender til en ensartet masse. Smør massen tyndt ud på bagepapir.

Bag tuillen på 170° i 5-7 min.


Profiteroles

Smelt smør i vand, tilsæt mel. Rør grundigt og bag melbollen grundigt i gryden.
Tilsæt et æg af gangen og pisk dejen ensartet.

Kom dejen i sprøjtepose og afsæt kugler på størrelse med en lille valnød på bagepapir.

Bages ved 180° i ca. 15 min. Afkøles på rist.


Hyben ganache

Kog fløde op med hyben. Hæld fløden over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet.

Film massen, så den er lufttæt. Afkøl massen og pisk den herefter luftig.