Hotel- og Restaurantskolens opskrift på iste

Iste med lakridsrod og hyldeblomst

Iste med lakridsrod og hyldeblomst

Er du på udkig efter en velsmagende og læskende (sen)sommerdrik, så prøv denne lækre iste med lakridsrod og hyldeblomst, som er udviklet af en af vores seje kokkeelever.
ca. 4 glas
ca. 4 glas

Det skal du bruge

Ingredienser - teblanding:

  • 2 breve Pukka Mint Matcha te
  • 2 breve English Blend te
  • 50 g revet lakridsrod (kan købes på apoteket eller i helsekostbutikker)
  • 0,5 dl honning
  • 5 kviste rosmarin
  • 3 l kogende vand

Ingredienser - iste ( ca. 4 glas)

  • 1 dl sukkerlage (lige dele vand og sukker koges op, til sukkeret er opløst)
  • 1 dl citron- eller limesaft
  • 10 dl teblanding
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • Friske hindbær og citron/lime til servering

Sådan gør du teblanding:

  1. Kom ingredienserne i en gryde og kog det op.
  2. Lad det trække i fem minutter, sigt blandingen og køl den ned.

 

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne og server med isterninger, friske bær og en skive citron/lime.