Jomfruhummer med gazpacho med P4

Grillet jomfruhummer med grøn gazpacho og hvidløgstoast

Opskrift
1 time
4 personer
1 time
4 personer

Opskrift

Ingredienser

Cirka 1-2 jomfruhummer pr. person. 
1 toastbrød 
Urter fx. mynte eller ærteskud

Gazpacho 

1 avokado 
1 agurk 
1 grøn peber 
2-3 store hvidløg 
300g pillede grønne ærter 
1 bundt forårsløg 
2-3 grønne chilier eller jalapeños
Sherry eddike 
Olivenolie 
Salt og peber  

Gazpacho 

Pil ærterne og sorter de små ærter fra (de smager bedre og sødere end de lidt større ærter, som bliver grillet senere)
Blancher ærterne i 5 sekunder, så de får en flot grøn farve. 
Fjern kerner fra den grønne peber, og hak den sammen med resten af grøntsager groft. Puttes herefter i blenderen sammen med chili. Smag til med sherry eddike, salt og peber. 
Blend til det er helt fint. 

Hvidløgs toast tuille

Frys toastbrødet ned og skær tynde skiver. Pensl skiverne med hvidløgsolie og bag i ovnen ved 160 grader varmluft, indtil de er gyldenbrune.

Jomfruhummer 

Tænd grillen og flæk jomfruhummeren på langs med en kniv. Fjern tarmen. 
Grilles på hver side 1-2 minutter og pensels med hvidløgsolie, samt drysses med flagesalt. 

Urtesalat

Bland forskellige urter fra haven gerne mynte, fennikel blomster, ærteskud, etc. tyndskåret agurk og forårsløg tilsættes. Smag til med olivenolie og salt. 

De små grønne ærter grilles med lidt smeltet smør. (fx. i en gammel si, som man ikke ønsker at genbruge.) 

Servering

Fyld en dyb tallerken med gazpacho. Placer jomfruhummeren let ovenpå suppen. Drys de grillede ærter ned ovenpå og hæld olivenolien flot rundt i kanten. 
Toast og urtesalat på toppen og tadaa - en færdig ret. 

Af Sara Brix Sivertsen