skåle med kartoffelsalat med bønner og urter

Kartoffelsalat med tahindressing

Kartoffelsalat med tahindressing

Opskriften er udviklet til grøn madfestival 2022 og til 125 personer. Opskriften kan ikke skaleres ned til 4 personer ved at dividere, men man kan tage udgangspunkt i ingredienserne og fremgangsmetoden.
125 personer
125 personer

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser kartoffelsalat:

  • 12,5 kg små kartofler
  • 2,5 kg agurk
  • 2 kg grønne bønner
  • 2 kg ærter
  • Ca. 700 g purløg


Ingredienser dressing:

  • 1,1 kg tahin
  • 2 dl citronsaft
  • 1,5 liter vand
  • Ca. 15 g salt

SÅDAN GØR DU

Kartoffelsalat

Kartoflerne vaskes, renses og koges møre - men ikke splattede. Herefter afkøles de, og halveres ellers skæres i 4 – alt efter størrelse. Agurker skæres i tern – ca. 1x1 cm. Grønne bønner nippes og skylles. De kan blancheres, hvis ikke de er for grove. Bønnerne afkøles og alt blandes med ærterne.


Tahindressing

Alt blandes og blendes i 10-20 sekunder. Smag til. Del evt. opskriften i to, hvis blenderkanden ikke er så stor. Laves dagen før, så den sætter sig lidt.