Muntjakkrone med sauce glace og syltede kartofler
Muntjakkrone med sauce glace og syltede kartofler
HovedretDet skal du bruge
Ingredienser
- 1 stk. Muntjak, ryg
- ½ L Rødvin
- ½ L Kraftig oksefond
- 2 dl Rødvinseddike
- 1 L Kærnemælk
- 25 g Smør
- 650 g Skrællede kartofler
- 2 dl Æbleeddike
- 2 dl Vand
- 2 dl Sukker
- 4 stk. Laurbærblade
- 20 g Hel rosenpeber
Sådan gør du
Udskær 6-8 kroner af ryggen og udblød i kærnemælk i 24 timer for at mørne kødet. Dæk resten af benene med vand og kog til en fond.
Skær kartofler i 1x1x1 cm tern og kog i 10 min. til de er med bid, men kun lige på vej til at være møre.
Opkog en syltelage af eddike, vand og sukker. Tilsæt laurbærblade og rosenpeber.
Læg kartofler i et rent sylteglas og overhæld med syltelagen. Lad trække i min. 24 timer.
Reducer vin og fond til det næsten er tykt og glasagtig.
Steg kronerne 4 min. på hver side i smør. Lad dem stege færdigt 10-12 min. ved 200°. Gem stegeskyen.
Tag dem ud og lad dem hvile i 10 min. Giv kartoflerne et opkog i syltelage.
Lige inden serveringen tilsættes stegesky til saucen/glacen.
Anretning:
Smør først den tykke glace på tallerkenen og anret kroner og kartofler. Pynt med havens spiselige blomster.