Opskrift på nyfortolket rødgrød med fløde med hvid chokolade is og sæsonens røde bær

Nyfortolket rødgrød med fløde

Nyfortolket rødgrød med fløde

Dessert
1 time (3-5 timer for is)
3 personer
1 time (3-5 timer for is)
3 personer

Opskrift

Ingredienser

Hvid chokoladeis

3/4 l fløde 12 %
45 g sukker
1 stang vanilje
6 æggeblommer
45 g sukker
200 g hvid chokolade

Kandiseret citron verbena

1 bundt citronverbena
50 g flormelis
2 æggevider

Brændt hvid chokolade

100 g hakket hvid chokolade

Bær Coulis

300 g af sæsonens røde bær
120 g flormelis
Saften af ½ citron

Anretning

300 g af sæsonens røde bær
1 bundt rød skovsyre

Sådan gør du

Hvid chokoladeis

Kog fløden op med sukker og vanilje.

Pisk æggeblommer sammen med sukker. Tilsæt først lidt af den kogende fløde under piskning og hæld derefter massen ned i resten af den kogende fløde. Kog massen over svag varme til den tykner og har konsistens som en creme.

Afkøl cremen til 50 grader, hak den hvide chokolade og rør den ind i cremen til den er smeltet og opløst.

Køl massen helt ned og frys den derefter i først en ismaskine og derefter fryseren.

Kandiseret citron verbena

Dyp bladene i æggehvide og vend dem i flormelis. Fordel bladende fladt på en bageplade og tør dem ved 60 grader i ca. 2 timer

Brændt hvid chokolade

Hak den hvide chokolade og fordel den på en bageplade. Bag 5-6 minutter på 150 grader indtil chokoladen er gylden. Køl ned til stuetemperatur.

Bærcoulis

Purer bær, flormelis og citron i en blender eller foodprocessor og sigt dem derefter for at fjerne kerner og urenheder.

Anretning

Vask de friske bær nænsomt og vend dem forsigtigt med bærcoulis'en.

Anret brændt hvid chokolade i bunden af en dyb tallerken. Fordel bærrene ovenpå. Top med en quenelle eller kugle af den hvide chokoladeis og pynt med kandiseret citron verbena og rød skovsyre.