Pandestegt kutling med syltede pærer
Pandestegt kutling med syltede pærer
med ansjoser, friterede kapers, kandiserede tomater. HovedretDet skal du bruge
Ingredienser
- 400 g Kutling
- 2 spsk. Olivenolie
- 12 stk. Kapers, store
- Solsikkeolie til stegning
- 4 stk. Ansjoser, drænet og skåret i tre stykker
- Dild, persille
- 1 stk. Fintrevet citronskal
Kandiserede tomater
- 8 stk. Små blommetomater
- 1 stk. Skalotteløg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, finthakket
- 5 stk. Basilikumblade, grofthakket
- 1 stk. Citronskive (eller appelsinskal)
- Salt, peber
Syltede pærer
- 2 stk. Faste pærer
- 2 dl Æbleeddike
- 2 dl Rørsukker
- 2 dl Vand
- 2 stk. Laurbærblade
- Strimlet palmekål
Sådan gør du
Kandiserede tomater
Start med at forberede de kandiserede tomater. Halver blommetomaterne på langs og arranger på en bageplade.
Tilføj skalotteløg (fint hakket), hvidløg, urter, citronsaft, drys med groft salt og peber efter smag og sæt i en varmluftsovn ved 90° i 1 time.
Stegte kapers, kutling og ansjoser
Skyl kapers under rindende koldt vand for at vaske salt/saltvand væk og dup dem tørre.
Hæld lidt solsikkeolie på en stegepande og varm op. Steg kapers indtil de er gyldne i farven og læg derefter til afkøling på køkkenrulle.
Rens kutlingerne, men behold skinnet på. Varm en nonstick pande op over medium varme og tilsæt et strejf olie. Steg kutlingerne med skinsiden nedad, indtil skindet er sprødt og gyldent.
Vend derefter fiskene forsigtigt om og steg i yderligere 1-2 minutter. Fjern panden fra varmen og lad dem hvile. Dræn ansjoser og skær dem i tre mindre stykker.
Syltede pærer
Skyl pærer, del pærerne i 6 stykker på langs (fjern kernehus).
Bland eddike, sukker, vand og laurbærblade i en gryde. Kog op indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt pærerne til lagen og lad det koge i 4-6 min. Hæld pærer og lage i sylteglas. Lad det stå på køl mindst 4 timer.